Tatran Sedlčany – SK Sršni Kutná Hora  1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

K sobotnímu zápasu 21. kola krajské hokejové soutěže odjeli Sršni do Sedlčan. I když se hrálo souběžně utkání juniorky, měl Stanislav Bednář po návratu Čejky a Melouna k dispozici kompletní tři formace. Tatran v Kutné Hoře vysoko prohrál (12:2), ovšem první dvě třetiny tomu nic nenasvědčovalo a tak Sršni nechtěli nic podcenit proti soupeři z deváté příčky tabulky.

Úvod zápasu dal za pravdu předpovědím. Žádné oťukávání se nekonalo a oba týmy se prezentovaly rychlou tvrdou hrou. Smolný okamžik pro Jana Vaňka přišel v jeho druhém střídání. Po souboji se soupeřem narazil ve vysoké rychlosti do mantinelu a zlomil si levou ruku. Sršni tedy museli pokračovat bez svého kapitána, který odjel do nemocnice a je tím bohužel vyřazen i z dalších bojů. Vyrovnaná první třetina žádnou branku nepřinesla.

Do druhé třetiny vstoupili Sršni aktivněji než domácí a po čtyřech minutách se dočkali první branky. Střelu obránce Marvana dorazil do sedlčanské sítě Jiří Tvrdík I. Nabuzeni gólem svého soupeře přehrávali a po dalších deseti minutách ukázkovou akcí navýšili vedení. Po rychlé rozehrávce se ocitl Javůrek a Jiří Tvrdík I. v situaci 2-1 a posledně jmenovaný vymetl pavučinu sedlčanské brány. Nervózním domácím ujížděly nervy a po nesportovním píchnutí holí musel Náprstek předčasně pod sprchu. Další faul dal Sršňům dvojnásobnou výhodu, kterou však nevyužili. I když rychle přibývaly trestné minuty, další branka již do sirény nepadla.

Ve třetí části pokračoval tuhý boj a dál se vylučovalo. Šestnáct minut před koncem se v početní výhodě prosadil i Tatran. Na rychlou střelu po křižné přihrávce David Jelínek nedosáhl a kontaktní branka dávala domácím naději. Sršni ovšem nezmatkovali a vytvářeli si i své šance. Navýšit vedení se jim ovšem nepovedlo a soupeř ke konci odvolal svého brankáře. Sršni to dobře zvládli a uhájili tříbodové vítězství. Se ziskem bodů a zvládnutím tohoto utkání byl Stanislav Bednář spokojen, ovšem vrásky na čele mu dělá oslabení týmu po zranění Jana Vaňka.

V sobotu 11. února přivítají Sršni na svém ledě TJ Božetice, kterým budou chtít oplatit porážku z Milevska. Utkání začíná v 17:00.

Branky Sršňů: Jiří Tvrdík I. (Marvan, Javůrek), Jiří Tvrdík I. (Javůrek)

Kutná Hora: D. Jelínek (Březina) –  Vaněk, Chmelař, Švejda, Havelka, Čejka, Křeček, Marvan, Tvrdík Jiří I., Javůrek, Siváček, Málek, Jiráň, Jan Tvrdík, Sádlo, Jiří Tvrdík II., Meloun Trenér Stanislav Bednář.

Hynek Macháček

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde

Zavřít menu