V posledním soutěžním kole přivítali Sršni na svém ledě tým HK Kralupy nad Vltavou. Sestavu měl Stanislav Bednář chudší o některé hráče „základu“ a tak dostalo příležitost více domácích mladíků. Po zklamání z již rozhodnutého druhého místa v konečné tabulce chtěli Sršni udržet domácí neporazitelnost a důstojně zakončit tento ročník. Kralupy potřebovaly bodovat pro zisk třetí příčky.

.
SK Sršni Kutná Hora – HK Kralupy nad Vltavou  11:0 
 (1:0, 4:0, 6:0)

Od úvodní buly byl k vidění rychlý hokej nahoru dolů se spoustou šancí. Více ze hry měli Sršni a byli střelecky aktivnější (18:8). V sedmé minutě otevřel skóre Jan Tvrdík, který soupeři uloupil puk ve středním pásmu, kličkou se zbavil obránce a přesně zavěsil. Žádná další střela se v této části již neujala, hostující střelce Petr Myřátský v kutnohorské bráně vychytal.
Druhou třetinu začali Sršni skvěle. Čejka vybídl přihrávkou najetého Pipka k brejku a hostující brankář neměl šanci. Třetí puk do sítě Kralup doputoval po ose Havelka, Jelínek, Tvrdík I. a nervózní nespokojení hosté přitvrdili hru. Po nevybíravém faulu kralupského hráče u mantinelu došlo i na pěsti. Pipek svému sokovi naložil a dal hostům jasný vzkaz, že tudy cesta nevede. V polovině utkání hrály Kralupy přesilovku, kterou však nezvládly a Charvát přidal v oslabení čtvrtou branku. Stanislav Bednář poslal do brány Jana Březinu a Sršni byli při chuti. Těsně před sirénou Hynek zpoza brány našel hůl Tvrdíka I., který dal pátý gól soupeři do šatny.
Třetí dějství již rozhodnutého zápasu bylo střeleckou exhibicí Sršňů. V pořadí Hynek, Čejka, Tvrdík I., Meloun, Rudolfský a Jan Tvrdík nasázeli Sršni soupeři dalších šest branek a počítadlo se zastavilo na čísle 11. Jan Březina stejně jako jeho předchůdce všechny pokusy Kralupských střelců zlikvidoval a uhájil také čisté konto. Výhra Kutné Hory pomohla Buldokům z Neratovic ke třetí příčce a Kralupy jsou čtvrté.
Po poslední siréně a vysokém vítězství se Sršni rozloučili s diváky a sezónou, která se nedá označit jako nepovedená. Celkové vítězství a postup do vyšší soutěže jim ale proklouzl mezi prsty. Kutnohorský tým je však mladý, stabilizovaný a tak doufejme, že nabyté zkušenosti zúročí v budoucnu.
Fanoušci Sršňů si mohou ještě užít návštěvu domácích barážových utkání juniorky o postup do ligy juniorů ve dnech 11., 13. a 27. března, nebo přátelské utkání staršího dorostu s týmem Kanady 16.3.

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora   

.
Branky Sršňů:
Jan Tvrdík, Pipek (Čejka), Tvrdík I. (Jelínek, Havelka), Charvát (Jan Tvrdík), Tvrdík I. (Hynek), Hynek (Siváček), Čejka (Siváček), Tvrdík I. (Fiala), Meloun (Siváček), Rudolfský (Pipek), Jan Tvrdík (Havelka)

Sestava: Myřátský, Březina  –  Vaněk, Čejka, Fiala, Havelka, Tvrdík II., Siváček, Sádlo, Rudolfský, Pipek,  Tvrdík I., Jan Tvrdík, Jelínek, Meloun, Charvát, Hynek; Trenér: Stanislav Bednář

Vyloučení: 6/8

Střely na bránu: 55/24
.

Zavřít menu