Tým starších žáků Sparty Kutná Hora při svém startu v letošním ročníku házenkářské Žákovské ligy dokázal vybojovat postup již do 3.kola soutěže, mezi nejlepší „šestnáctku“. Pro mladý kolektiv to bude výborná zkušenost, když poměří síly s nejlepšími týmy z celé republiky.

 

Tým starších žáků oddílu házené TJ SPARTA Kutná Hora se v neděli 10.února 2013 zúčastnil druhého kola zimní Žákovské ligy, do kterého se probojoval ze 4.místa v jedné se čtyř šestičlenných skupin kola prvního. V prvním kole ŽL startovalo 24 nejlepších týmů této věkové kategorie z celé republiky, v tomto druhém již pouze dvacet nejlepších. A v něm jsou týmy rozděleny opět do 4 skupin, tentokrát po 5 účastnících. V každé skupině se hraje systémem každý s každým a do třetího kola postupují vždy první čtyři týmy – týmy z posledních 5.míst z každé skupiny v soutěži končí.

Tým starších žáků SPARTY čekala v neděli ve sportovní hale v Mostě čtyři utkání s velmi silnými soupeři – na úvod favorit HBC BANÍK Karviná a dále soupeř ze společné mistrovské soutěže 1.HC Pardubice, domácí HK BANÍK Most a na závěr další velesilný soupeř ze severu Moravy – SKP Frýdek-Místek.

V této konkurenci se mladý kutnohorský tým (pouze v 9-ti členném kádru, z důvodu marodky – Jeníček, Ginter, Men hráli 3 mladší žáci) rozhodně neztratil. Nestačil sice na dvojici velmi silných soupeřů z Moravy a také na pořadatelský Most, dokázal však porazit silné Pardubice. A to nakonec stačilo !!! V konečné tabulce této „H“ skupiny totiž obsadil 4.místo a to mu zaručilo postup do 3.kola Žákovské ligy – mezi nejlepších 16 týmů z celé republiky. A to si zaslouží velkou pochvalu, účast mezi touto republikovou elitou je velký úspěch mladého kutnohorského kolektivu.

A jak hodnotil nedělní úspěch trenér Vít Šnajdr ?

„ Na druhé kolo žákovské ligy jsme odjížděli s jasným cílem – postoupit. Ze složení naší skupiny bylo jasné, že cesta do dalšího kola vede jen přes Pardubice. Tomu jsme přizpůsobili naší strategii a první zápas s jasným favoritem skupiny Karvinou jsme vzali pouze jako rozcvičku. A maximálně jsme se soustředili na druhý zápas s Pardubicemi. V tom se nám podařilo naplno uplatnit naše přednosti v rychlém útoku. Kluci navíc velmi dobře bránili a po vyrovnaném začátku si vypracovali velmi slibný náskok. V závěru nám sice docházeli síly a navíc byl vyloučen nejlepší střelec Procházka, ale vítězství jsme bez problémů uhájili. Hodně nám pomohlo, že tým Pardubic zkusil osobně bránit Špačka a tím dal velký prostor na brankovišti našim štírků Procházkovi a Bandimu. Obrana pracovala na víc jak 100% a to umožňovalo našim hráčům chodit do trháků. Zkrátka, co jsme si předsevzali, to jsme splnili. Další dva zápasy již byly pouze z povinnosti dohrávané a vysoko jsme je prohráli. Nestačili jsme na soupeře fyzicky a velmi těžko se hledala motivace. Postup mezi šestnáct nejlepších týmům je pro náš tým obrovským úspěchem. Další postup by se rovnal zázraku, nicméně se o něj v příštím kole pokusíme. A koho pochválit ? Skvělý Špaček v obraně, ale i v útoku, výborní Procházka s Bandim a v důležitých chvílích podpořeni mladým Horákem, Škaldou a v obraně Veselým. Zkrátka pochvalu zaslouží celý tým“.

Autor: Petr Vobořil, TJ Sparta Kutná Hora, oddíl házené

 

Více informací najdete ZDE.

 

 

 

.

Zavřít menu