Tělocvična Základní školy Žižkov Kutná Hora se ve čvrtek 31. března za přítomnosti vedení města dočkala slavnostního znovuotevření. Celkovou rekonstrukcí prošla nevyhovující podlaha tělocvičny, která nyní opět září novotou.

„Podlaha byla původně udělána na dřevěných rámech na nevyhovujícím podloží. Postupem času se podlaha začala propadat. Vznikaly až dvoucentimetrové propady,“ popisovala důvody vedoucí k rekonstrukci podlahové krytiny tělocvičny ředitelka školy Alena Kotrbová.

Původní plány počítaly s dvouměsíční rekonstrukcí podlahy. Práce se ale protáhly na sedm měsíců. „Nechali jsme podlahu vybourat. Poté se zjistilo, že se rámy, na kterých podlaha držela, úplně rozpadají. Na vině bylo špatné podloží,“ popisovala Alena Kotrbová a navázala: „Muselo tak dojít na přepracování projektu a celá realizace se zdržela. Nicméně výsledek stojí za to!“

Celkové finanční náklady na realizace akce se podle ředitelky školy pohybují okolo dvou milionů korun. „Většina je financována z města Kutná Hora, tedy zřizovatele školy,“ upřesnila Kotrbová.

Tělocvična ZŠ ŽižkovTělocvična ZŠ Žižkov

Zavřít menu