Ve čtvrtek 13. února 2014 se konal ve sportovní hale BIOS v Puškinské ulici třetí turnaj (první dva se odehrály na podzim 2013) právě probíhajícího, v pořadí již 6. ročníku Kutnohorské školní ligy v miniházené 4+1. Vítězství slavil Žižkov (4. – 5. třídy) a Palachovka (1. – 3. třídy). ……………………………………………………………..

V letošním ročníku této soutěže mezi sebou soupeří opět pět základních škol – kutnohorské ZŠ Žižkov, ZŠ Jana Palacha, ZŠ T. G. Masaryka, ZŠ Kamenná stezka a tým ZŠ Starý Kolín. Stejně jako ročníky předchozí, tak i tento se hraje jako dlouhodobá soutěž po celý školní rok 2013/2014. V plánu je celkem pět turnajů – již odehrané v říjnu a listopadu loňského roku, v únoru, dubnu a květnu letošního roku. Právě probíhající ročník se již podruhé hraje ve dvou věkových kategoriích a to 1. – 3. třídy /účast 4 škol/ a 4. – 5. třídy /účast 5 škol/. Jednotlivé turnaje hrají na dvou zmenšených hřištích, systémem každý s každým a hrací doba je 1 x 15 minut. Po odehrání každého utkání následuje pět samostatných nájezdů a dosažené branky z nich se započítávají do konečného výsledku utkání. A tak je stále, až do posledního nájezdu, o co hrát. Loňské vítězství v soutěži obhajují – ZŠ Žižkov v kategorii 1. – 3. třída a ZŠ Jana Palacha v kategorii 4. – 5. třída.

Čtvrteční – v pořadí již třetí turnaj KŠL v kategorii 4. – 5. tříd vyhrál bez ztráty bodu tým ZŠ Žižkov. O jeho prvenství hovoří nejvíce nastřílených i nejméně obdržených branek. Velmi dobře zachytal Mašek a brankově se nejvíce prosazoval Valeš spolu se Šnajdrovou a Kloučkem. O 2 body zpět skončil na 2. místě tým ZŠ Jana Palacha. Zde spolehlivě zachytal Svoboda, v poli vynikl Závodský a také Zeman. O další dva body zpět skončil na 3. místě tým ZŠ T. G. Masaryka. V tomto týmu vynikl hlavně Červený, nejlepší střelec turnaje a dařilo se i brankáři Vágnerovi. Čtvrté místo se ziskem 2 bodů obsadil tým ZŠ Kamenná stezka, zde se o většinu branek postarala trojice D. Novák, Janeček, Jošt. Na posledním 5. místě skončil bez bodového zisku tým ZŠ Starý Kolín, za který zaznamenal převážnou většinu branek Doležal. Zde citelně chyběl nejlepší střelec druhého turnaje Kotva.

V kategorii 1. – 3. tříd vybojoval turnajové vítězství již potřetí a opět bez bodové ztráty tým ZŠ Jana Palacha. Velmi dobře zachytal Dostál a většinu branek zaznamenala dvojice Salák – Secký. O dva body zpět skončil na 2. místě tým ZŠ Kamenná stezka, za kterou zaznamenal jasně nejvíce branek nejlepší střelec celého turnaje Filip Novák. 3. místo obsadil se ziskem 2 bodů tým ZŠ Žižkov, za který se nejvíce střelecky prosazovala „pětka“ – Pektor, Kašpar, Šimonová, Linhart a Pokorný. A 4. místo bez bodového zisku obsadil tým ZŠ Starý Kolín, za který nastřílel převážnou většinu branek /26 z 27/ nejlepší hráč celého turnaje Vajgl. Ani tento výkon však na zisk bodů nestačil.

Třetí turnaj 6. ročníku KUTNOHORSKÉ ŠKOLNÍ LIGY v miniházené 4+1 uspořádal oddíl házené TJ SPARTA Kutná Hora ve spolupráci s Českým svazem házené, který tyto projekty organizuje a finančně podporuje. Jako rozhodčí a zapisovatelé v turnaji působili členové mládežnických týmů pořadatelského házenkářského oddílu TJ SPARTA – L. Bandi, O. Ginter, D. Jeníček, Š. Veselý a někteří další dobrovolníci. Všem patří velký díl za hladký průběh turnaje. V něm bylo odehráno celkem 16 utkání a v 9 týmech z obou věkových kategorií se vystřídalo celkem 71 mladých vyznavačů miniházené. Čtvrtý turnaj KUTNOHORSKÉ ŠKOLNÍ LIGY v miniházené se bude konat ve sportovní hale BIOS až po kutnohorských jarních prázdninách, s největší pravděpodobností v první polovině dubna 2014.

Kompletní statistiky najdete ZDE.

Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

.

 

Zavřít menu