Poslední utkání krajské soutěže mužů v ledním hokeji odehráli kutnohorští hokejisté na ledě Neratovicích Buldoků. Vítězství po nájezdech jim zajistilo pozici lídra tabulky minimálně do počátku příštího roku, špatnou zprávou je ovšem zranění kapitána Lukáše Rudolfského.

.
HC Buldoci Neratovice – SK Sršni Kutná Hora 3:4 po SN
(0:0, 1:2, 2:1)

Malý stadion, velká zima, hrbolatý led, dobrý hokej, skvělý domácí fanoušci, nejlepší atmosféra v celé soutěži – to jsou neratovičtí Buldoci. Na místní stadion, aktuálně čtvrtého týmu soutěže, odjeli Sršni k poslednímu mistrovskému zápasu roku 2015. Jelikož jsou naše ambice letos postupové, neřešíme žádnou matematiku, kdo jak vyhrál-prohrál a kolik nám stačí bodů, chceme zkrátka vyhrávat. Není to skromný přístup, není to snadný cíl, ale pokud chceme postoupit, jinak přemýšlet nemůžeme.
Začátek zápasu patřil spíše domácímu týmu, kutnohorští se spíše seznamovali s menším kluzištěm a méně kvalitním ledem. I přesto si dokázali vytvořit několik šancí, domácí gólman Šilhavý ale, k radosti téměř pěti set domácích fanouškům, puk za svoje záda nepustil. Velkou skvrnou první třetiny bylo ovšem krvavé zranění kapitána Lukáše Rudolfského. Vzhledem k úderu na hlavu a velké krvavé skvrně, která se objevila na ledě, musel být převezen do mělnické nemocnice (po zápase dostal tým zprávu z nemocnice, že Lukáš má tržnou ránu v obličeji, přeražený nos a lehce pohmožděnou krční páteř, proto si ho v mělnické nemocnici nechají 1-2 dny. Držíme proto našemu kapitánovi palce, aby se uzdravil, vánoce strávil doma a my se mohli těšit, že ho hned v lednu zase uvidíme na ledě!).
Ve druhé třetině se Sršni začali více prosazovat, přesto první branku zaznamenali domácí, jako správný lodivod ukázal svému týmu směr kapitán Buldoků Václav Pek. Mladý kutnohorský tým si s odpovědí ovšem nedal příliš na čas, Jenda Tvrdík šlápl do bruslí a doslova vypálil do útočné třetiny, když už to vypadalo, že ho domácí obránce vytlačí na mantinel, prudce  z otočky poslal puk před bránu, kde ho těšně před brankovištěm tečoval patkou hole Matouš Jelínek. Jen šestadvacet sekund poté poslal po nahrávce Jirky Tvrdíka II. Sršně do vedení zkušený Martin Meloun a týmy odcházely po druhé třetině do šaten za stavu 1:2.
Na konci třetí minuty poslední části se Jirkovi Tvrdíkovi II. nepodařilo zablokovat domácího útočníka a ten lehce posunutý puk poslal pod gólmanem a jeho napřaženou hokejkou do branky – 2:2. Vyrovnaný stav však vydržel pouhých pět minut, první kutnohorská lajna dostala domácí pod tlak a Roman Siváček po asistenci skvěle hrajícího Petra Javůrka střelou nad gólmana opět zařídil vedení. Udržet tříbodové vítězství se ale Sršňům nakonec nepodařilo. Na 3:3 srovnal domácí Martin Janovský.
Stav se do konce řádné hrací doby už nezměnil a před trenéry obou týmů stál úkol určit exekutory samostatných nájezdů. Šťastnější ruku měl Stanislav Bednář, který na gólmana hostí vyslal hned třikrát Jirku Tvrdíka I., což se ukázalo jako rozhodující. Střelec Sršňů se nezmýlil ani v jednom případě a rozhodl tak nakonec o tom, že celkové skóre zápasu bylo uzavřeno stavem 3:4 ve prospěch Sršňů, což znamenalo dvoubodový ziskem, díky kterému si Sršni užijí vánoční svátky a Silvestra jako lídři tabulky soutěže.

Zdeněk Jelínek, SK Sršni Kutná Hora
(text je redakčně krácen, kompletní reportáž + statistiky najdete ZDE)
.

Sestava:  Hermann Denis, Tvrdík Jiří II., Čejka David, Siváček Roman, Meloun Martin, Marvan David, Švejda Petr, Rudolfský Lukáš, Pipek Martin, Javůrek Petr, Tvrdík Jiří I, Tvrdík Jan, Jelínek Matouš, Pácal Jiří, Hynek Otakar, Sádlo Aleš.

Branky Sršňů: Jelínek, Meloun, Siváček, Jirka Tvrdík I. (vítězný nájezd)

.

Zavřít menu