V pátek 18. října odstartoval již šestý ročník Kutnohorské školní ligy v miniházené. Ve sportovní hale BIOS v Puškinské ulici se představily týmy pěti zúčastněných základních škol. Prvnímu turnaji kralovali ve svých kategoriích žáci ze ZŠ Žižkov /4. 5. třídy/ a reprezentanti ZŠ Jana Palacha /1. 3. třídy/. …………………………………………………..

V letošním ročníku soutěže se představí znovu pět základních škol – kutnohorské ZŠ Žižkov, ZŠ Jana Palacha, ZŠ T.G.Masaryka, ZŠ Kamenná stezka a tým ZŠ Starý Kolín. Stejně jako ročníky předchozí, tak i tento se bude hrát jako dlouhodobá soutěž po celý školní rok 2013 / 2014. V plánu je celkem 5 turnajů – v říjnu a listopadu letošního roku, v únoru, dubnu a květnu příštího roku. Letošní ročník se bude již podruhé hrát ve dvou věkových kategoriích a to 1. – 3. třídy / 4 školy  a 4. – 5. třídy / 5 škol. Jednotlivé turnaje se hrají na dvou zmenšených hřištích, systémem každý s každým, hrací doba je 1 x 15 minut. Po odehrání každého utkání následuje pět samostatných nájezdů a dosažené branky z nich se započítávají do konečného výsledku utkání. Loňské vítězství v soutěži budou obhajovat týmy – ZŠ Žižkov v kategorii 1. – 3. třída a ZŠ Jana Palacha v kategorii 4.-5.třída. Páteční úvodní turnaj KŠL v kategorii 4. – 5. tříd vyhrál bez ztráty bodu tým ZŠ Žižkov. S dvoubodovým odstupem skončil na 2. místě tým ZŠ Jana Palacha, 3. místo o další dva body zpět obsadil tým ZŠ T. G. Masaryka. Na 4. místě skončil se ziskem dvou bodů tým ZŠ Kamenná stezka a na 5. místě bez bodového zisku tým ZŠ Starý Kolín.

.

KŠL v miniházené

.

První turnaj 6. ročníku KUTNOHORSKÉ ŠKOLNÍ LIGY v miniházené 4+1 uspořádal oddíl házené TJ SPARTA Kutná Hora ve spolupráci s Českým svazem házené, který tyto projekty organizuje a finančně podporuje. Jako rozhodčí a zapisovatelé v turnaji působili členové mládežnických týmů pořadatelského házenkářského oddílu TJ SPARTA – L. Bandi, J. Škalda, Š. Veselý a někteří další dobrovolníci. Všem patří velký díl za hladký průběh turnaje. V něm bylo odehráno celkem 16 utkání a v 9 týmech z obou věkových kategorií se vystřídalo celkem 71 mladých adeptů a vyznavačů miniházené. A to je na tom to nejlepší !!!

Druhý turnaj KŠL se bude konat opět ve sportovní hale BIOS a to s největší pravděpodobností za 5 týdnů – v pátek 22. listopadu 2013.

Kompletní statistiky a další fotografie najdete ZDE.

 Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

 

.

Zavřít menu