Z lesů v majetku města Kutná Hora mizí zcela zdravé stromy. Pokud by to takto mělo pokračovat dále, zbyla by za čas v Kutné Hoře a okolí bezútěšná poušť. Vedení města se proto rozhodlo na situaci neprodleně zareagovat a v městských lesích zakázat jakoukoliv samotěžbu. 

.
„Před časem se v rámci příprav projektu lesoparku na Kaňku uskutečnil i s jednatelem MLaR ing. Peroutkou a s dalšími lidmi, kterým není lhostejný osud zejména dvou lesních celků u Kutné Hory (Kaňk, Rovina). Probírali jsme možnosti jak lesoparky lidem více zpřístupnit a zatraktivnit. Umístíme lavičky, interaktivní tabule pro děti, snad i nějaké hrací prvky… Nápady jsou i další, ale musíme vše realizovat v etapách a jak se nám podaří sehnat finance. Tohle všechno ale budeme moci do budoucna uskutečnit pouze pokud nám v těchto lesích zbudou zdravé stromy,“ vysvětluje starosta Martin Starý.
A dostáváme se zpátky k titulku článku. Kdykoliv nyní uslyšíte v městském lese motorovou pilu, můžete si být téměř na sto procent jisti, že se jedná o krádež.
„Prosíme tedy všechny, aby když uslyší pilu, volali okamžitě Městskou policii a dali mailem nebo přes aplikaci Lepší místo vědět, kde se tak děje či dělo. Budeme mít zpětnou vazbu, že policie dojela a případ řešila a také jak ho vyřešila. Je to jediná možnost, jak zastavit nebo omezit černé kácení. Pokud vám není jedno, že mizí stromy v našich lesích, pomozte nám je chránit. Všem děkujeme za spolupráci,“ dodává starosta.
Povolení ke kácení bude do budoucna vydáváno pouze pro předem stanovené období, o termínu vás budeme včas informovat jak v tištěných Kutnohorských listech, tak na webu.

(red)

.

Zavřít menu