Cílem akce byla především kontrola dodržování dovolené rychlosti

Kutnohorští policisté se zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce „SPEED MARATHON“ v rámci dopravní akce TISPOL, která se konala ve středu 18. dubna 2018.

Cílem dopravně bezpečnostní akce byla především kontrola dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci a i mimo obec. Policisté při dopravní akci využili veškerou funkční měřící techniku

Do akce byla zapojena i veřejnost, která měla možnost navrhnout Policii České republiky místa, která považuje za riziková, a to prostřednictvím webového portálu. Na Kutnohorsku se jednalo o místa například silnice číslo I/38 u obce Hlízov, silnice číslo III/03321 obec Kaňk od kruhového objezdu k OD Albert v Kutné Hoře, silnice číslo I/02 obec Kutná Hora ulice Masarykova a Kouřimská, silnice číslo II/126 km 40 u Obily u Kutné Hory, silnice číslo III/03321 ulice Čáslavská, obec Církvice , železniční přejezd u Koudelova, obchvat Čáslavi – u Kalabousku, obec Slavošov, obec Štipoklasy a další.

Hlídky policistů na těchto vytipovaných místech od veřejnosti v rámci dopravně bezpečnostní akce prováděli dohled a kontrolní činnost v dopravě. Policisté na Kutnohorsku využívali k měření laserový radar a silniční radarový rychloměr instalovaný v osobním vozidle Škoda Fabia a vozidle Škoda Octavia.

Do této dopravně bezpečnostní akce bylo zapojeno osm policistů, kteří v průběhu dvaceti čtyř hodin zkontrolovali celkem 91 motorových vozidel. V průběhu celodenní dopravní akce bylo zjištěno 52 přestupků, z toho 50 přestupků se týkalo nedodržení rychlosti v dopravě. V blokovém řízení byly uloženy blokové pokuty na místě v celkové výši 6.900,-Kč. Celkem 30 přestupků bylo oznámeno správním orgánům. V jednom případě bylo zjištěno požití alkoholických nápojů před jízdou.

Cílem této preventivní akce je především přimět občany dodržovat stanovené rychlostní limity a tím snížit rizikové situace, které mohou zapříčinit různé kolize, ale i tragické dopravní nehody.

Vendulka Marečková, tisková mluvčí PČR Kutná Hora

Zavřít menu