Již po sedmnácté se v rekreačním středisku Želivka nedaleko Pelhřimova konal dětský sportovní tábor, který pořádá občanské sdružení DST Olympia Kutná Hora ve spolupráci se ZŠ T.G.M. Kutná Hora, v letošním roce s finanční podporou Města. Tábora, který se pořádá každoročně už více než 30 let, se letos zúčastnilo 97 dětí z Kutné Hory a blízkého okolí.

Co všechno táborový program letos dětem nabídl? Již z názvu tábora je zřejmé, že sport byl důležitou součástí každého dne. Ale nic se nesmí přehánět, takže sportovní program byl doplněn spoustou celotáborových her a soutěží, karnevalem, poutí, tanečním maratonem, volbou sympaťačky a sympaťáka, diskotékami, zkrátka vším, co na žádném správném táboře nesmí chybět.

Tradičním vyvrcholením celého tábora pak byly olympijské hry, které probíhají přesně podle vzoru novodobých OH. Děti byly pomocí dražby rozděleny do 4 států a 8 věkových kategorií, tábor se přeměnil na olympijskou vesnici a po slavnostním zahájení her se naplno rozběhly jednotlivé sportovní soutěže. Celkem se uskutečnilo 20 kolektivních (mj. fotbal, florbal, přehazovaná, ringo, basketbal, softbal, házená, vybíjená, běžecká štafeta, plavecká štafeta) a 17 individuálních soutěží (mj. 50 m, 50 m překážek, 300 m, maraton, koule, disk, oštěp, kriket, medicinbal, dálka, výška, schody, pahorek, letní biatlon, překážková dráha, plavání, stolní tenis), při kterých bylo rozdáno 156 sad diplomů! Vyvrcholením celých her pak byl běžecký štafetový závod všech států a zlatou tečkou závěrečný maratónský běh.

Při zakončení her a vyhlašování výsledků se napětí dalo krájet, protože vítěz mohl být jen jeden. Letos to byla domácí Česká republika, která zvítězila před Španělskem, USA a Austrálií. Mezi jednotlivci kralovali Antonín Tvrdík (nejstarší chlapci), Filip Dolejší (starší chlapci), Robin Čerimi (mladší chlapci), Ondřej Mészároš (nejmladší chlapci), Sabina Ašenbrennerová (nejstarší dívky), Tereza Pozdníková (starší dívky), Denisa Řípová (mladší dívky) a Kateřina Trousilová (nejmladší dívky).

Co dodat na závěr? Letošní tábor se i díky téměř ideálnímu počasí mimořádně vydařil a převážná většina účastníků se již proto jistě těší na příští ročník. Ten proběhne v termínu 20.7. – 1.8. 2014 na stejném místě jako letos. Pokud vás tento dětský sportovní tábor zaujal, naleznete další podrobnější informace na http://tabor-olympia.webnode.cz.

 (tz)

.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu