Dvacet tisíc korun putuje z gymnázia na dobrou věc

Zaplněná aula Gymnázia Jiřího Ortena tleskla v pátek 5. ledna charitativnímu koncertu, jež pro veřejnost zorganizovali jeho studenti. Hlavní organizátorkou se stala Veronika Šnebergová, studentka čtvrtého ročníku. Ta se během svého studia rozhodla pomáhat.

Během večera vystoupili studenti gymnázia, mezi jinými vystoupili Lucie Procházková a její sbor Sluníčka ze zámku nebo Martin Matyska.

Výtěžek ze vstupu se gymnazisté rozhodli věnovat na pomoc desetiměsíční holčičce, které lékaři diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu s genetickou vadou. „Celý projekt je jiný v tom, že malá Terezka je holčička přímo z Kutné Hory, která tu s námi všemi žije a my se s ní můžeme potkat, to je právě ta velká hodnota celého projektu,” dodávala Veronika.

Pro charitativní účely se nakonec během večera podařilo vybrat 19.400,- korun. „Nemám slov. Ani jsem nečekala, že bychom mohli během jediného dne vybrat tolik peněz. Lidé okolo nás mají srdce stále na správném místě,” děkovala Veronika Šnebergová s tím, že finance budou použity pro uhrazení zahraničního ozdravného pobytu Terezky.

redakce

Zavřít menu