Soutěž „Mladí fotografují památky“ je dnes jedna z největších světových akcí pro mladé na poli kulturního dědictví. V  roce 2007 bylo Sdružení historických sídel, Čech, Moravy a Slezska osloveno hlavním pořadatelem – Radou Evropy, aby soutěž u nás zorganizovalo a převzalo nad ní záštitu.

.
.
Akce má podpořit zájem a znalosti našeho kulturního dědictví, podpořit znalosti historických budov a zahrad, venkovských a městských krajin uznávané památkové hodnoty či neobvyklé krásy. Soutěž není pouhou „fotografickou” akcí, ale spíše zážitkem spojeným s uměleckým a památkovým dědictvím. Je proto třeba vyhnout se námětům, které přes svou možnou fotografickou zajímavost, neodpovídají takovému záměru.

Sdružení vyhlašuje další ročník soutěže Mladí fotografují památky 2015, uzávěrka soutěže je 10. března 2015.

Technické specifikace soutěže pro rok 2015: Pro vkládání fotografií je uzávěrka 10.3.2015.
Vítězové Národního kola soutěže budou slavnostně vyhlášeni u příležitosti Mezinárodního dne památek a sídel na Pražském hradě ve Španělském sále dne 16. dubna 2015 a postupují do mezinárodní soutěže. Vítězové soutěže se mohou těšit na zajímavé odměny. Firma Zoner každoročně věnuje hodnotné ceny pro účastníky. Vzhledem k velké mezinárodní prestiži soutěže se také Sdružení rozhodlo vysílat do Strasbourgu první tři umístěné, kteří tak dostanou možnost poznat evropské instituce a získat mnoho neocenitelných zkušeností.

Téma:  Architektonické dědictví

Účastníci: Mládež navštěvující školní zařízení

Věkový limit: 21 let

Veškeré další informace najdete ZDE.

(tz)

.

Zavřít menu