Ukázka firemního dobrovolnictví v praxi. Dobrovolnictví je v poslední době hodně diskutované téma. Jsou země, kde se jedná o přirozenou součást života běžných lidí i pracovních kolektivů, ale u nás se tento fenomén zatím příliš neujal. Existují však světlé výjimky, jednou z nich je kutnohorská továrna společnosti Foxconn Technology CZ.

.
Jako by lidé stále nechápali, proč by měli ve svém volném čase a navíc zdarma pracovat ve prospěch někoho jiného. Existují však světlé výjimky, a jednou z nich je kutnohorská továrna společnosti Foxconn Technology CZ.
Té není pojem společenská odpovědnost cizí a realizuje již několikátý projekt s dobrovolným zapojením svých zaměstnanců. Tentokrát si vybrala jeden z vložených tipů na zlepšení na portále www.lepsimisto.cz a za podpory města Kutná Hora opraví stávající sportoviště v areálu Základní školy Jana Palacha přístupné nejen školákům, ale i veřejnosti.
Dobrovolnický pracovní den proběhne ve středu 8. října, kdy zaměstnanci firmy Foxconn opraví stávající nevyhovující cvičební prvky tzv. workoutového hřiště a bude instalován informační systém o správném způsobu cvičení. V rámci akce se opravy dočká rovněž přilehlé hřiště na nohejbal, které bude opatřeno novou antukou a sítí.
„Město Kutná Hora poskytne správce, jenž zajistí bezproblémový provoz hřiště. Jsem rád, že tak vznikne další pěkné místo pro setkávání a sportovní vyžití žáků školy i veřejnosti,“ těší se kutnohorský starosta Ivo Šanc.
Slavnostní otevření hřiště se uskuteční v pátek 10. října od 18 hodin a zváni jsou všichni příznivci zdravého životního stylu a podporovatelé smysluplných projektů.
„Přijďte strávit příjemný večer, zacvičit si, kopnout do mičudy, opéct buřta a podívat se, jak jednoduše lze přispět ke zlepšení veřejného prostoru, pokud nechybí chuť a vůle. Zástupci firem se mohou inspirovat a v praxi se přesvědčit, že není nutné podporovat pouze finančně, ale třeba i aktivním přičiněním svých zaměstnanců,“ zve Petr Steklý ze sdružení Lepší místo.

(tz)

.

Zavřít menu