Gastrofestival už v sobotu, láká na mezinárodní kuchyni i kvalitu
Italy food

Již v sobotu 26. května vyláká Gastrofestival k chrámu sv. Barbory milovníky dobrého jídla a pití. Třetí ročník proběhne od 11 do 18 hodin a návštěvníci se mají na co těšit. Akce má dvě hlavní obsahové části a vstup na ni je zdarma.

V té první budou k ochutnání speciality mezinárodní kuchyně. V asijské nabídce budou například: obalovaní krabi a krevety, závitky v betelových listech, grilované sépie nebo grilovaný špíz „cha“. Rozený Španěl uvaří Paellu s mořskými plody nebo kuřetem a králíkem a nebude chybět ani Sangria. Zajímavostí budou také speciality mexické kuchyně – Quesadilla a Guacamole na různé způsoby a představí se také kambodžská kuchyně a thajská kuchyně. Kromě hotových pokrmů bude v nabídce i menší občerstvení nebo mezinárodní kvalitní potraviny. Návštěvníci budou moci ochutnat například ústřice a pravé šampaňské, tapaz, francouzské makronky nebo zakoupit kvalitní BIO olivové oleje a těstoviny.

Ačkoli v krátkém čase, snažila jsem se nabídku Gastrofestivalu sestavit tak, aby si opravdu každý návštěvník přišel na své. Nebudou chybět burgery, těstoviny, asijská, mexická a španělská kuchyně. Zároveň jsme chtěli zohlednit aktuální trendy. Budou tedy i veganské, bezlepkové nebo raw pokrmy,“ říká Edita Dvorská, která se podílí na organizaci akce. „Důležité je také zapojení místních. Svou nabídku připraví čtyři kutnohorské restaurace, k ochutnání bude pivo ze tří lokálních pivovarů. Koštovat můžete kutnohorská vína, šumivá vína z věhlasné Champagne, kávu z nedaleké pražírny nebo míchané koktejly z vyhlášeného baru,“ doplňuje.

Potraviny v BIO kvalitě

Partnerem akce je Pro-BIO – svaz ekologických zemědělců, a tak se můžeme v druhé obsahové části akce těšit na další potraviny v BIO kvalitě – například sýry, křen nebo přepuštěné máslo ghí a další kvalitní lokální potraviny, zdravé doplňky stravy a další lokální výrobce.

Jako v loňských letech i letos připravujeme také program na pódiu. Tam se budou střídat hudební vystoupení s kulinářskými vstupy a rozhovory se zajímavými osobnostmi. Například o veganské kuchyni, výrobě sýrů a další,“ uvádí Lukáš Rudolfský, který akci spoluorganizuje již potřetí. „A pro spokojenost celé rodiny bude připravena i zábava pro malé návštěvníky: výtvarná dílna, ukázka včelího úlu nebo míchání vonných esencí, malování na obličej a další. A nezapomeňte si s sebou vzít deku! Místa na sezení budou, ale piknik je piknik,“ dodává ještě.

Taky se Vám sbíhají sliny? Tak se uvidíme.

tisková zpráva

Zavřít menu