Inspirace z České inspirace pro květnové toulky

Přemýšlíte nad květnovým výletem? Máme pro vás inspiraci. A to rovnou z České inspirace. Vydejte se na putování do Chebu nebo Hradce Králové – s těmito tipy určitě neprohloupíte.

HRADEC KRÁLOVÉ

25. – 26. 5. 2018 – Na jednom břehu / 16th World Music Festival

Letní kino Širák. Kultovní hudební festival zve vysoko hodnocené umělce a sleduje novinky v oblasti world music a to od svého založení v roce 2003. Nabízí pestrou škálu žánrů, od pouličních umělců, klubové kultury, programu pro děti až k hlavním hvězdám evropské world music.

CHEB

24. 5. 2018 – Katapult Tour 2018 „šťastné narozeniny“

Koncert legendární rockové kapely – Areál Krajinné výstavy v Poohří (Cheb) – přírodní amfiteátr

Od 19:00 hod.

JINDŘICHŮV HRADEC

19. 5. 2018 – Přes kopec na Hradec aneb Jindřichohradecký pedál

Oficiální zahájení turistické letní sezóny v Jindřichově Hradci spojené s cyklistickou vyjížďkou a bohatým doprovodným programem.

KUTNÁ HORA

26. 5. 2018 – Gastrofestival v Kutné Hoře

11:00 – 18:00

Přijďte si užít dobré jídlo i pití k Jezuitské koleji a chrámu svaté Barbory v Kutné Hoře. Ochutnejte speciality z celého světa i kvalitní lokální bio potraviny, piva a vína. Atmosféru doplní hudební program a připraveny budou i dílničky pro děti.

LITOMYŠL

4. – 6. 5. 2018 – „Kuděj, voni nás nenuděj“

Májový víkend se Zlým dědkem z Krabatiny aneb se spisovatelem, tulákem a bohémem Zdeňkem Matějem Kudějem v Litomyšli, městě jeho trvalého odpočinku.

POLIČKA

25. – 26. 5. 2018 – Poličské rockoupání

Oblíbený rockový festival na poličském koupališti – Garage and Tony Ducháček, DOTT, Poletíme?, Už jsme doma, Jiří Schmitzer, Fast Food Orchestra a další

TELČ

19. 5. 2018 – Folklor v máji

Setkání telčských folklorních souborů Kvíteček, Kvítek a Podjavořičan a jejich hostů z Krahulčí, z Kaliště, z Pacova a z partnerského města Šaľa. Po celý den řemeslný trh s předváděním tradičních řemesel, v podvečer s ukázkou kácení máje.

Den otevřených dveří Univerzitního centra Telč.

TŘEBOŇ

26. 5. 2018 – Otevírání lázeňské sezóny

Žehnání slatině, průvod městem, Třeboňští pištci, Patrola Šlapeto, Aneta Langerová, Monkey Business, slavnostní ohňostroj a mnoho dalšího v celodenním programu, který je pro všechny zdarma!

Bližší informace a mnohem více tipů na výlet naleznete na našich webových stránkách

www.ceskainspirace.cz

Zavřít menu