Každoročně se do ulic měst a vesniček vydávají skupinky králů v rámci již tradiční Tříkrálové sbírky pořádané Charitou ČR. V letošním roce navštěvovali tříkráloví koledníci domácnosti od 2. do 10. ledna. V Kutnohorsko-poděbradském vikariátu na začátku roku podařilo vybrat dohromady více jak půl miliónu korun.

.
V Kutné Hoře jsme vybrali 126 123,- Kč. V Čáslavi jsme vybrali 48 337,- Kč, ve Vrdech 40 372,- Kč. V Kutnohorsko-poděbradském vikariátu celková částka činila 563 460,- Kč. Výsledky za jednotlivé obce najdete ZDE.
Prostředky budou použity především na vytvoření zázemí ambulantní služby pro rodiny s handicapovaným dítětem, dobrovolnickou činnost v Kutné Hoře i v Čáslavi, dlouhodobou podporu osob se zdravotním postižením, volnočasové aktivity pro děti z ohrožených rodin a přímou pomoc klientům v tíživé sociální situaci.
Děkujeme Vám jménem všech, kterým pomůže Váš příspěvek. Děkujeme i jménem skupinek králů, které jste vlídně přijali. Poděkování patří i Všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu sbírky.  Do nového roku 2016 Vám přejeme radost a pokoj, které vyjadřuje i nápis K+M+B na Vašich dveřích. Těšíme se na další spolupráci.

Zdislava Nováková,
Koordinátorka Tříkrálové sbírky pro Kutnohorsko – poděbradský vikariát

.
Vyslání koledníků z chrámu svatého Jakuba v Kutné Hoře

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu