Už je pár minut po půlnoci a tudíž prvního února 2013. Právě dnes oficiálně začínáme psát historii internetové verze městského zpravodaje Kutnohorské listy. V tištěné podobě vychází už od roku 1881, sto třicet dva let. To je docela dlouhá doba, budeme doufat, že mladší sourozenec vydrží alespoň stejně dlouho.

 

Spuštěním webové verze Kutnohorských listů reagujeme na poptávku po aktuálnějším zpravodajství z Kutné Hory a Městského úřadu, než jaké může nabídnout tištěný měsíčník. Nový web nabídne denně aktuální zprávy z radnice, informace a fotogalerie ze společenských a kulturních akcí v Kutné Hoře, kulturní přehled Kutné Hory s programem divadla, kina i dalších institucí. A nejenom to, samozřejmě.
Podobnou funkci plnila do této doby facebooková stránka Kutné Hory, kterou si za krátkou dobu její existence oblíbily stovky Kutnohořanů. Ta s novým webem nezanikne, stejně tak nezmizí tištěné Kutnohorské listy, které budete dále nacházet ve svých schránkách na začátku každého měsíce. Ještě než kliknu myší a publikuji tenhle první článek v oficiálním provozu nového webu, chtěl bych poděkovat těm, bez jejichž odborné pomoci bychom ještě hodně dlouho tápali. Mluvím o členech Komise informačních technologií Rady města Kutná Hora, zejména o Janu Moravčíkovi, Lukáši Jelínkovi a Ladislavu Čermákovi. Páni inženýři, děkuji vám!
Doufám, že si k novým internetovým stránkám najde cestu co největší množství Kutnohořanů a že budou sloužit k jejich spokojenosti i k propagaci dobrého jména Kutné Hory.

Jan Šmok, šéfredaktor

Zavřít menu