V kutnohorských základních školách už přibližně měsíc probíhá projekt Lepší škola, který pro jejich žáky připravila firma Foxconn Technology. Žáci zapojených škol získávají během výuky informace o tom, jak lze zlepšovat prostor, ve kterém žijí. A navíc si vše zkouší v praxi. Přemýšlejí nad tím, co by chtěli zlepšit ve své škole a soutěží o nejlepší nápad, jehož realizaci podpoří Foxconn částkou 50 000 Kč.

 

Do soutěže se zapojily ZŠ Jana Palacha, ZŠ Kamenná stezka a ZŠ T. G. Masaryka. Děti z těchto kutnohorských škol posílají přes mobilní a webovou aplikaci Lepší místo své nápady na to, co chtějí ve své škole nebo v jejím bezprostředním okolí zlepšit. Odpovědi na otázky co a kde je potřeba udělat totiž dají právě děti samy. Z každé školy budou vybrány tři vítězné nápady do FB hlasování a na konci června zasedne nezávislá porota, která rozhodne o vítězném tipu, jehož realizaci bude Foxconn financovat. V září pak bude na žáky jedné ze základních škol čekat slíbené překvapení.

 

„Nejsme lhostejní k tomu, co se děje kolem nás a dlouhodobě se snažíme zlepšovat místo, ve kterém žijeme. To ale nezvládneme sami. K této naší misi potřebujeme aktivní lidi. Kampaní Lepší škola chceme v mladých lidech probudit zájem o dění kolem nich. Ukázat jim, že i oni mohou ovlivnit, jak bude místo, kde žijí, vypadat,“ říká Simona Brůžková, supervizor náboru a komunikace Foxconn Kutná Hora.

 

Minulý rok byl díky spolupráci Foxconnu a Lepšího místa vysazen na Kaňku třešňový sad, letos svou společensky odpovědnou tvář ukáže mimo jiné dětem díky kampani Lepší škola. Sledovat, jaký nápad vyhraje 50 000 od Foxconnu, bude bezesporu nejen zajímavým průzkumem do dětského vnímání světa, ale taky inspirací pro všechny ostatní, kteří mají chuť zlepšit něco ve svém okolí.

 

Hlasování proběhne na FB Foxconnu od 8. 6. do 16. 6. 2016.

Více na www.lepsimisto.cz a www.foxconn.cz.

 

Kontakt:

Kamila Drtilová
kamila.drtilova@lepsimisto.cz
+420 737 724 283

Zavřít menu