Letní multižánrový festival TyjátrFest oslaví letos patnácté narozeniny. Na kaňkovské zahradě pořadatele Václava Veselého se tentokrát uskuteční akce přímo mezinárodních rozměrů, znít bude čeština i slovenština, vystoupí zambijský rapper i kubánský klaun. TyjátrFest vznikl v roce 2000 z původní zahradní narozeninové slavnosti Václava Veselého. 

.
Letní multižánrový festival otevře návštěvníkům své brány ve čtvrtek 21. srpna a na vlnách pohody a umění dopluje až do nedělního podvečera. Na své by si měl přijít skutečně každý. V nabídce se mísí divadlo s různými žánry muziky, komediantských kousků, snímků filmařů i pořadů pro děti. To vše doplněné o pohodu zahradního amfiteátru s domácími dobrotami, lahodnými nápoji i možností ubytovat se ve vlastních stanech. Ale všechno tohle by se ani přes úsilí pořadatelů nestalo, pokud by neexistovala podpora Města a dobrých duší v podobě sponzorů a partnerů.
„Všem – především pak za spokojené diváky, patří upřímný dík. Prohlédněte si prosím jejich loga a v duchu, ale třeba i osobně jim poděkujte. Mám je za to rád,“ vyznal se autor a ředitel TyjátrFestu Václav Veselý.
TyjátrFest vznikl v roce 2000 ze zahradní narozeninové slavnosti Václava Veselého. Open air festival se těší velké oblibě lidí z umělecké branže i publika z různých koutů Čech a Moravy. Na scéně TyjátrFestu již excelovala divadla z Mladé Boleslavi, Pardubic, Kutné Hory, Turnova, Zruče nad Sázavou, Českých Budějovic, Prahy, Brna, Olomouce, Zlína a odjinud. Své místo tu mají také hudebníci, výtvarníci, filmaři a umělci řemesla kejklířského, žonglérského, siláckého, kouzelnického, ohňového a všelikého jiného. V historii festivalu v programu nechyběli ani umělci zvučných jmen: Anna Polívková, Marcela Březinová, Petr Jablonský, Železný Zekon, Miluška Voborníková a další. Účinkující i diváci o své účasti na TyjátrFestu v Kutné Hoře hovoří vždy jako o nezapomenutelné události, kam se rádi chtějí vracet.

Kompletní program a informace o jednotlivých umělcích najdete ZDE.

 

(tz)

 Připomeňte si atmosféru loňského TyjátrFestu v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

.

Zavřít menu