Nemocnice v Kolíně zakázala návštěvy, kutnohorská je na hranici
Výskyt akutních respiračních onemocnění v okrese Kolín přesáhl v 5. týdnu roku 2018 epidemický práh. Na základě rozhodnutí vedení nemocnice v Kolíně, je s platností od dnešního dne, tj. pátek 2.2.2018 12:00 hod., v rámci přijatých mimořádných protiepidemických opatření vyhlášen ZÁKAZ NÁVŠTĚV v kolínské nemocnici.
„Aktuálně na Kolínsku evidujeme 1 659 případů na 100 000 obyvatel, vzestup oproti minulému týdnu je o 34,4 %,” sdělilo vedení Oblastní nemocnice Kolín, a.s.

 

Kutná Hora zatím vyčkává

Na Kutnohorsku je situace s chřipkovou epidemií podobná, epidemický práh však k pátku 2. února nepřesáhla. „Opatření jako v Kolíně nezavádíme, nacházíme se těsně pod hranicí. Pokud se situace zhorší, budeme občany informovat,” řekl pro Kutnohorské listy Zdeněk Heřmánek, ředitel Nemocnice Kutná Hora.
Ani v Městské nemocnici v Čáslavi zatím k podobnému opatření jako v Kolíně nedošlo.
Chřipka se od běžné virózy liší rychlým nástupem, bolestí kloubů a tělesnou teplotou nad 38 stupňů Celsia. Nejúčinnější prevencí je vyhnout se kontaktu s nemocnými, dále pravidelné mytí rukou vodou s mýdlem. Neumytýma rukama by se lidé neměli dotýkat obličeje.
redakce
Zavřít menu