V dubnu vyšlo první letošní číslo kutnohorského časopisu Krásné město. Tentokrát místo ústředního tématu přináší pestrou směsici článků: Čtenářům se představují hned dva díly nového seriálu o kutnohorských podnikatelských vilách, tentokrát o Špahovce a Dajbychově vile. Zároveň časopis přináší zamýšlení nad dvěma provedenými demolicemi objektů v historickém centru Kutné Hory.

Krásné město se dále ohlíží za průběhem akcí na pořízení nového zvonu pro kostel sv. Jakuba, přináší přehled loňských akcí k 700. výročí narození Karla IV. a také rekapituluje přednášky, které zazněly v Galerii Středočeského kraje v rámci projektu Moderna zvaná baroko. A protože v téže galerii právě vystavuje svá díla Josef Hnízdil, požádali jsme tohoto malíře a sochaře o rozhovor.

V rámci seriálu Střípky z archivu se mohou čtenáři ponořit do dějin kutnohorské Řemeslnické besedy a vše jako obvykle uzavírá tradiční rubrika Kronika, přinášející přehled uplynulých kulturních a společenských akcí.

Nové číslo časopisu, který vydává Městský úřad Kutná Hora, si lze koupit v knihkupectvích U Stříbrného groše, Kosmas, v Dačického domě nebo v prodejně GASK.

Lukáš Provaz

vedoucí redaktor KM

Zavřít menu