Hlavním tématem středečního, více jak dvouhodinového, veřejného shromáždění občanů se zastupiteli města bylo umístění uvažované sportovní haly, která by snad konečně měla poskytnout důstojné a regulérní prostředí zástupcům halových sportů ve městě. ………………………………………………………………

Zatímco o nejvhodnějším způsobu financování stavby panuje, jak se zdá, víceméně shoda napříč celým zastupitelstvem, co se umístění stavby týká, jasno ještě stále není.
„Oživila se diskuze o umístění stavby, takže jsme si řekli, že to je téma, které vyžaduje širší diskuzi s účastí veřejnost,“ připomněl na úvod středečního shromáždění starosta Šanc a poté stručně shrnul dosavadní průběh přípravy projektu stavby nové sportovní haly.
Architekt Martin Kremla z odboru investic Městského úřadu následně připomněl prezentaci již existující hmotové studie varianty umístění haly mezi objekty ZŠ Kamenná stezka a kutnohorské průmyslovky. Poté prezentoval i další uvažovaná místa, v areálu Klimeška, současného autobusového nádraží či na „zelené louce“, tedy ploše tzv. Průmyslováku.
„Jednotlivě místa jsme porovnávali v devíti kritériích a nejlépe z toho vychází právě ona lokalita u Kamenné stezky,“ uvedl Kremla.

Následná diskuze žádné definitivní řešení nepřinesla, což ale nebylo ani účelem shromáždění.
Zazněly argumenty pro i proti. Například zastupitel Jiří Balý (Kutnohorští patrioti) má, podle svých slov, problém s kombinací moderních a starých budov, proto se mu nezamlouvá představa haly vklíněné do proluky mezi základní školu a průmyslovku. Zastupitel Ivo Šalátek (ODS) konstatoval, že není zvyklý se rozhodovat pod tlakem a proto pro projekt hlasovat nebude. Jedním dechem však ubezpečil přítomné sportovce, že proti stavbě haly není, ba právě naopak. Zástupci halových sportů, podle očekávání, přinesli naopak věcné argumenty ve prospěch stavby.

Jednání o stavbě sportovní haly bude pokračovat na blížícím se řádném veřejném zasedání kutnohorských zastupitelů. To začne v úterý 25. června v 16. hodin v Rytířském sále Vlašského dvora.

(jok)

.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu