Třetí zrekonstruovaná část kutnohorského parku U Tří pávů se ve středu 17. září odpoledne otevřela veřejnosti. Slavnostního aktu se zúčastnili zástupci Města a donorů, za nadační fond Slunce pro všechny paní Martina Erbenová, za Philip Morris ČR a.s. paní Dagmar Bursíková a manažer pro regulativní záležitosti Jan Procházka.

.
Po oficiálním aktu, o jehož hudební doprovod se postarali Lenka Drahotová a Karel Koubský nejml., čekala zejména na přítomné děti vodnická pohádka v podání Divadélka Kůzle.

Park U Tří pávů byl po mnoho let uzavřený a zpřístupněn byl veřejnosti až v dubnu 2011. Tehdy město Kutná Hora svěřilo správu a provoz parku občanskému sdružení Kutnohorsko.cz. Již v prvním roce získalo Kutnohorsko grantovou podporu z programu TPCA – Partnerství pro Kolínsko a byly zahájeny úpravy první a druhé části parku. Při Májové slavnosti v roce 2012 pak bylo veřejnosti předáno nově vybudované dřevěné jeviště s hledištěm a zcela nové dětské hřiště s houpačkami, prolézačkami i pískovištěm. Své první návštěvníky také přivítala nově zrekonstruovaná kavárna, nacházející se u vstupu z Palackého náměstí.
Díky grantové podpoře společnosti Philip Morris ČR a.s. a Nadačního fondu Slunce pro všechny obnovila obecně prospěšná společnost Kutnohorsko.cz v průběhu roku 2014 i třetí, dosud nevyužívanou část parku. Finanční příspěvek umožnil mimo jiné ošetřit stromy, srovnat terén, vysadit novou zeleň i květinové záhony, vybudovat petanquové hřiště a také vyrobit a instalovat informační panely, které seznamují návštěvníky s historií a zajímavostmi našeho města.
Velký dík za podporu při obnově, údržbě a také tvorbě programové náplně patří Městu Kutná Hora, které je vlastníkem parku a které nám svěřilo péči o toto výjimečné místo. Děkujeme také pracovníkům městského úřadu, především z Odboru správy majetku, kteří s námi výborně spolupracují a podílejí se řešení jednotlivých problémů a potřeb parku. Dnes však především děkujeme společnosti Philip Morris ČR a.s. a Nadačnímu fondu Slunce pro všechny, děkujeme za podporu a finanční příspěvek, bez kterého by se tento potřebný projekt nepodařilo uskutečnit.

Kutnohorsko.cz

.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu