Slavnostní zahájení provozu modernizované a na zemním plynu nezávislé soustavy centrálního zásobování teplem v Kutné Hoře se uskutečnilo v areálu kotelny Hlouška v pondělí 15. září. Jednatelé společností KH TEBIS a EC Kutná Hora představili technické řešení centrálního předávacího místa tepelné energie pro celou soustavu CZT.

.
„Jsem rád, že jsme završili tuto práci a děkuji všem, kteří se o to přičinili, což čítá samozřejmě i minulé vedení radnice, které vytvořilo strategické podklady a potom zejména firmě EC Kutná Hora, která přispěla nejmodernější technologií. Poděkování patří určitě také firmě ENESA, která zpracovala studii. Stálo nás to spoustu práce a obětí, stačí si vzpomenout na dobu před dvěma – třemi lety, kdy jsme se potýkali s neporozuměním a nejrůznějšími výpady. Dnes, kdy slavnostně zahajujeme provoz, se může každý na vlastní oči přesvědčit, že šlo o správné rozhodnutí, díky kterému se kromě snížení ceny tepla pro Kutnohořany podařilo i eliminovat rizika plynoucí ze současné politicko – bezpečnostní situace mezi Ruskem a Ukrajinou,“ konstatoval v úvodním proslovu kutnohorský starosta Ivo Šanc.

(jok)

.
Vážení zákazníci,
právě začalo otopného období, městu Kutná Hora a společnosti KH TEBIS se současně podařilo dokončit rozšíření a modernizaci tepelného hospodářství. Dodavatel tepelné energie EC Kutná Hora dokončil výstavbu a dnes zkolaudoval svůj horkovodní přivaděč. Plynové kotle v našich teplárnách byly uvedeny do režimu studené zálohy. Od 15. září 2014 již proudí v soustavě centrálního zásobování teplem v Kutné Hoře k více než třem tisícům domácností levné teplo „ze slámy“.
Jedná se o nejvýznamnější pozitivní změnu ve vztahu k hospodárnosti, energetické bezpečnosti a životnímu prostředí v Kutné Hoře za posledních dvacet let.
Říká se, že „úspěch mívá mnoho otců“, v tomto případě je to pravda. Chtěl bych poděkovat těm, kteří tomuto řešení tak říkajíc otevřeli dveře a již téměř před deseti lety zvažovali využití externího biomasového zdroje. Děkuji členům dozorčí rady naší společnosti, kteří vyjednávali podmínky smlouvy o dodávce tepelné energie. Děkuji členům rady města Kutná Hora, kteří měli v květnu 2012 odvahu smlouvu o dodávce uzavřít. Dobrá vize, realizovatelný záměr a kvalitní odborné zázemí byl první krok. Následovaly více než dva roky práce. Děkuji všem kolegům jednatelům, manažerům, děkuji projektantům, zaměstnancům mnoha odborů městského úřadu a v neposlední řadě i pracovníků společnosti KH TEBIS. Společně jsme dosáhli úspory energie, nezávislosti na zemním plynu a zlepšili kvalitu ovzduší v Kutné Hoře.

Děkuji Vám všem.                                                                                                                                                                                                                                             Karel Koubský, jednatel společnosti KH TEBIS

.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

.

Zavřít menu