Oblastní kolo soutěže Hlídek mladých zdravotníků se uskuteční dne 7. května od půl desáté dopoledne v parku pod Vlašským dvorem v Kutné Hoře. Soutěžit budou děti ze základních škol a víceletých gymnazií okresu Kutná Hora, budou ošetřovat realisticky namaskovaná poranění. ……………………………………………………………………………………

V současné době se na silnicích, v domácnostech, při sportu  apod. stává nespočet nehod a úrazů, které končí smrtí nebo doživotním poznamenáním postiženého. Tyto smutné okamžiky vznikají mnohdy jenom proto, že nebyl nablízku nikdo, kdo by věděl a uměl správně poskytnout první pomoc. Přitom často stačí k záchraně nepatrný a nenáročný úkon, který zvládnou i vyškolené děti.

„Máme přihlášeny  hlídky I. a II. stupně. Je přislíbena, jako mimosoutěžní stanoviště, dopravní výchova, která bude zajištěna zástupci Policie ČR z Kutné Hory. Oblastní kolo soutěže HMZ se koná za finanční spoluúčasti Města Kutná Hora, ministerstva zdravotnictví ČR, oblastního spolku ČČK Kutná Hora a u příležitosti Světového dne Červeného kříže. Přijďte se podívat, zda byste zvládli první pomoc tak, jako děti,“ zve Michaela Němečková, ředitelka ÚOS ČČK Kutná Hora.

(red)

.

Zavřít menu