Dopoledne 20. srpna 2014 vyzvedla sedmdesátiletá žena v jednom peněžním ústavu v Kutné Hoře uspořenou finanční hotovost. Její výběr peněz neušel pozornosti muže a ženy, kteří se zde pohybovali zřejmě záměrně. Následně šla seniorka nakupovat do jednoho z obchodních domů v Kutné Hoře, kam ji pachatelé následovali a posléze okradli.

.
Při platbě u pokladny využili dobře známého triku. Žena zaměstnala pokladní i seniorku svým dotazem a tohoto nestřeženého okamžiku využil i její komplic. Ten ji ze zadní kapsy pojízdné tašky na nákup, kterou měla žena zavěšenou na nákupním košíku, odcizil papírovou obálku s finanční hotovostí, kterou předtím vybrala v peněžním ústavu. Jednalo se o téměř 26 tisíc korun. Oba pachatelé pak nepozorovaně prodejnu opustili.

Policisté mají k dispozici nejen kamerový záznam prodejny, ale také fotografie z kamerového záznamu z peněžního ústavu. V tuto chvíli pátrají po dvojici neznámých zlodějů a přivítají veškeré informace vedoucí k jejich ztotožnění na známé bezplatné lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně.

por. Mgr. Vendulka Marečková, tisková mluvčí PČR Kutná Hora
.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu