V neděli 15. září se na pódium kutnohorského Music clubu Česká 1 znovu postaví  americký kytarista, zpěvák a skladatel Adam Bomb, aby zde svým fanouškům znovu předvedl divokou rock´n´rollovou show, obohacenou množstvím pyrotechnických efektů. ……………………………………………………………………………………………………………………….

Adam Bomb
Narodil se v New Yorku a první zmínky o jeho muzikantských začátcích se datují na konec sedmdesátých let, kdy zakládá s Geoffem Tatem, budoucím zpěvákem světoznámých Queensryche, svou první kapelu Tyrant. Krátce na to se ve ve svých čtrnácti letech setkává s legendárním kytarovým virtuózem Eddie Van Halenem a absolvuje u něho několik kytarových lekcí. Tím je směr jeho dalšího vývoje pevně dán. Stěhuje se do Seattlu, kde nastupuje do dobře nastartované metalové party TKO a významnou měrou se autorsky podílí na debutovém albu. Koncem roku absolvuje konkurz na uvolněné místo kytaristy do mega slavné skupiny KISS a postoupí až do nejužšího finále. Ač je nejvážnějším kandidátem na tento post, není nakonec,vzhledem ke svému nízkému věku, přijat. Ostatní členové jsou zhruba o 8 let starší a přijetí tehdy sedmnáctiletého Adama by bylo spojeno s řadou doprovodných problémů.

.

Adam Bomb.

 

Místo toho, aby se zařadil do některé z rozjetých kapel, ho přesvědčuje jeho spolubydlící (a současný kytarista KISS) Tommy Thayer, aby se dal na sólovou dráhu. A tak spolu s bývalými členy Aerosmith a Riot představuje svou první regulérní kapelu. Od té doby utekla pěkná řádka let – Adam natočil 15 sólových alb a absolvoval tisíce koncertů. Je jedním z nejpracovitějších muzikantů současnosti  – vždyť například jenom letos v květnu, kdy přijel do Čech, hrál prakticky denně. Nebrání se ani spolupráci s dalšími hudebníky a tak nahrál například kytary na sólové album John Paul Jonese z Led Zeppelin a vystupoval či nahrával např. s Chuckem Berrym, Cliffem Williamsem z AC/DC, Michaelem Monroem a mnoha dalšími.

Koncerty Adama Bomba jsou vždy jedinečným zážitkem – skvělá show plná poctivé rockové muziky a pyrotechnických efektů. Navíc je dobrým bavičem, skromným muzikantem a je vyhlášen velice vstřícným postojem vůči fanouškům. A ti se za ním rádi vrací.

 

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

.

Zavřít menu