Poprvé v novém roce se uskuteční další z nepravidelných gastronomických večerů s pokrmy a víny, které mají svůj původ za hranicí Čech i Moravy, v kutnohorském hotelu Opat. Spolu s Alešem Svobodou z vinotéky U Kamenného domu se tentokrát vypravíme do Středomoří. …………………………………………………..

Inspirací pro nadcházející večer kvalitní gastronomie a vybraných vín bylo přání hostů. A protože „náš zákazník, náš pán“ na programu je tentokrát kuchyně středomořská a k ní výhradně bílá vína ze sklepů vinotéky U Kamenného domu. Ochutnáte jídla původem ze Španělska, Řecka, Francie a Balkánu – všechna mají společné to, že jsou lehká, vychází ze surovin tradičních pro oblast Středomoří – zelenina, ryby, citrusy –  a hlavně a především si na nich pochutnáte. Už letmé nahlédnutí do menu slibuje mimořádný zážitek pro milovníky kvalitní kuchyně, ať už jde o rolku ze pstruha plněnou šunkou, hříbky, smetanou a glazé z papriky, recept, který kuchaři hotelu Opat našli v Baskicku či slavnou Bouillabaisse, která pochází pro změnu z francouzské Provence. A to samozřejmě není zdaleka všechno co budete mít možnost v pátek 31. ledna v 19 hodin ochutnat!


Středomoří v Opatu
.

Cena pětichodové degustační večeře a sedmi vzorků vína pro jednu osobu činí 670,- Kč. Jako obvykle hotel Opat nabízí 30% slevu na ubytování pro účastníky degustace a jako obvykle bude možné degustovaná vína zakoupit buď na místě, nebo ve větším množství objednat za zvýhodněné ceny. Věříme, že si přijdete zpříjemnit předvánoční čas, těšíme se na vás a prosíme rezervujte předem na tel 327 536 900 neb emailem info@hotelopat.cz, počet míst je omezen.

(pr)

Zavřít menu