Mysl je velmi silná. Naše řeč a jednání vycházejí ze stavu naší mysli. Když máme konfliktní a zmatené myšlenky a pocity, nevyhnutelně se to odráží v jednání. Zdravé, jasné a laskavé myšlenky a pocity se podobně projeví v našich slovech a činech. O tom všem a zejména o meditaci bude hovořit Bill Karelis v Barvířově domě. ………………………………………………..

Za normálních okolností jsme nikdy nezkoumali hloubku naší mysli. Mohli jsme se obávat to dělat a neměli jsme prostředek k tomu, abychom to mohli vhodně provádět. Praxe meditace vsedě je takovym vhodným prostředkem k tomu, abychom mohli objevit problematické aspekty, stejně jako náš potenciál povznést sebe i ostatní kolem nás. V této přednášce Bill Karelis vysvětlí, jak může být poklad mysli objeven jak v meditační praxi, tak v běžném životě.

Bill Karelis
Bill Karelis praktikoval a vyučoval buddhistickou meditaci přes 30 let. Studoval s významnými mistry Kagyu a Nyingma škol tibetského buddhismu, především s Chögyamem Trungpou Rinpočhem. Řídil významné meditační centrum v Bostonu. V roce 1996 založil oraganizaci „Shambhala Prison Community“, která nabízí meditační vzdělání v rámci vězeňského systému. V současné době cestuje jako meditační učitel po celém světě a má i dlouholeté zkušenosti s výukou v České republice. Kromě výuky meditace se věnuje kaligrafii, skládání poezie a kontemplativní fotografii. Žije se svojí ženou Bridgitte v Boulderu, v Coloradu ve Spojených Státech.

19. března | 19.00 hod.  OBJEVENÍ POKLADU MYSLI, veřejná přednáška Billa Karelise. Barvířův dům, Bartolomějská 221 Kutná Hora. Vstupné dobrovolné. Kontakt.tel: 723267962, e-mail  kakosova.s@seznam.cz

(tz)

.

Zavřít menu