Sršni vstoupili do nového roku výhrou

 Premiérové utkání v roce 2018 sehráli starší žáci s Vlašimí. V prvním utkání jsme s tímto soupeřem tahali za delší konec provazu a brali jsme pouze bod za remízu. Teď to bylo naopak. Soupeř byl v tomto utkání o chloupek lepší, ale všechny body zůstaly doma.

Utkání jsme zahájili skvěle (což bývá v těchto vyrovnaných utkáních již pravidlem) a v čase 02:01 David Zvěřina bombou od modré přesně do levého vinglu otevřel skóre 1:0. V končící šesté minutě bylo ještě veseleji. To Natka Brichová po skvělé práci před brankovištěm soupeře podruhé pohnula se stavem na světelné tabuli a bylo to 2:0. V začínající osmé minutě jsme přestali úplně bruslit ve vlastní obranné třetině, čímž jsme soupeři nabídli dost prostoru na to, aby mohl snížit na 2:1. Ve čtrnácté minutě pláchla Natka Brichová a svojí akci skvěle zakončila, přičemž svým druhým gólem upravila stav na 3:1, který také platil po první části.

V první třetině se hrál docela vyrovnaný hokej a šance se střídaly rovnoměrně na obou stranách. To se však nedá říci o druhé a třetí třetině. Do druhé části vlétl soupeř jak pokropen živou vodou a začal nás ždímat jak to jen šlo. Vyjma tříminutovky před polovinou utkání (kdy jsme převzali otěže hry my) jsme z toho měli pořádně zamotanou hlavu. V těchto fázích utkání (což trvalo bohužel až do konce) nás výrazně podržel Jenda Koleček v brance, který sice ve 31 minutě inkasoval po prudké střele na lapačku a dovolil soupeři snížení stavu na 3:2, ale ve druhé části zbylými 17-ti zákroky držel naše šance na úspěch velmi vysoko (celkem se na konci utkání mohl pyšnit 37 úspěšnými zákroky). Naše ambice na plný bodový zisk vzrostly ještě více, když Ondra Veit ve 39 minutě zvýšil na 4:2 po opravdu krásné akci, kdy si parádní asistenci připsal Honza Kašpar.

Po návratu z kabin se ve třetí části obraz hry moc nezměnil a čím víc se blížil konec utkání tak Vlašimská mašina přikládala stále více pod kotel. Naštěstí naší pasivitu v obranné třetině dokázal soupeř potrestat jen jednou v 55 minutě. V závěru jsme ustáli i soupeřovu power play a pak jsme se již mohli oddat radosti z výhry v prvním utkání roku 2018.

Libor Koleček, SK SRŠNI

Zavřít menu