GASK získala nedávno dlouhodobou zápůjčku – sochu Aleše Veselého Vstup do zákona. Transport tohoto rozměrného díla do GASK proběhne 11. – 12. května 2014. V Kutné Hoře si transport vyžádá dopravní uzavírku od 11. května, 18. hodin, do 16. hodin následujícího dne.

.
Uzavřeny budou ulice Husova, náměstí Národního odboje, Smíškova a Rejskovo náměstí (mapka). Šest a půlmetrová socha bude umístěna před vchod do galerie z ulice Smíškova. Slavnostní odhalení sochy je naplánováno spolu s vernisáží nové stálé expozice Stavy mysli – Za obrazem na 24. května 2014.

Aleš Veselý
Rodák z nedaleké Čáslavi, se řadí mezi nejvýznamnější osobnosti české umělecké scény už více než padesát let. Studoval grafiku na Akademii výtvarných umění v Praze, kde od roku 1990 působí jako profesor. Během své umělecké dráhy se zúčastnil téměř pěti desítek samostatných a více než stovky skupinových výstav v Čechách i v zahraničí a za svou tvorbu získal mnohá ocenění. Je zastoupen v řadě světových sbírek (např. v The Solomon Guggenheim Museum, New York, v Centre Georges-Pompidou, Paříž, ve Sculpture Collection in the Olympic Park, Soul nebo v Národní galerii v Praze). Veselý žije a pracuje v Praze a ve Středoklukách.

(red)

.

Zavřít menu