Kutnohorský turistický oddíl mládeže Zálesák po loňském úspěšném čtrnáctidenním putování ve Vysokých Tatrách a Slovenském ráji chystá na letošní léto výpravu za přírodními i kulturními zajímavostmi  Ústeckého a Karlovarského kraje.

.

Po loňském úspěšném čtrnáctidenním putování  ve Vysokých Tatrách a Slovenském ráji  budou letos členové oddílu poznávat přírodní i kulturní zajímavosti  Ústeckého a Karlovarského kraje. První týden – od soboty 28.6. do soboty 5.7.2014 projdou turisticky nejzajímavější místa hřebene Krušných hor.  Půjdou červenou turistickou značku po trase:  Děčín – Děčínský sněžník – Tiské stěny –  Komáří hůrka – Cínovec – Český Jiřetín – Mníšek – Nová Ves v Horách – Zákoutí – Hora Svatého Šebestiána (cca 106 km).  V letošním roce poprvé půjdou celý týden jak se říká „na těžko“, ponesou si vše potřebné v batozích na zádech. Délka denních tras se bude pohybovat mezi 16 až 20 km.
Následující týden se přesunou na vodácké tábořiště v Kynšperku nad Ohří,  kde stráví tři dny a splují řeku Ohři z Tršnice přes Kynšperk nad Ohří až do Sokolova. Následně se přestěhují na vodácké tábořiště do Vojkovic a v dalších třech dnech splují řeku Ohři z Karlových Varů přes Kyselku do Vojkovic, následně až do Klášterce nad Ohří (cca 86 km ). Čtrnáctidenní putování jim končí  v sobotu  12.7.2014 odjezdem z Vojkovic do Kutné Hory.

Prázdninové putování TOM Zálesák Kutná Hora se uskuteční za finanční podpory  Města Kutná Hora.

(tz)

Zavřít menu