V září usedne do lavic základních škol 215 prvňáků

Zápisy do prvních tříd se značně zapsaly do života nejednoho dítěte, které poprvé v dubnu usedlo do školní lavice. Zatím jen na zkoušku. V září se jich do prvních tříd v Kutné Hoře dostaví 215, s odkladem zůstane v mateřinkách 36 dětí.

K zápisu do první třídy se s rodiči přišlo 251 dětí z  města a okolních obcí.

Někteří rodiče přihlásili dítě do první třídy v pozdějším termínu. Pokud však zákonný zástupce dítěte nepřihlásí dítě k zápisu k povinné školní docházce, dopustí se přestupku. Rodiče dětí, kteří nereagovali na písemnou výzvu ředitele školy, obdrží z odboru památkové péče, školství a kultury písemné upozornění na nesplnění povinnosti, které jim je doručováno prostřednictvím Městské policie.

V porovnání s loňským rokem je počet očekávaných nástupů do prvních tříd asi o 20 žáků nižší. Velkou novinkou v letošním roce je otevření dvou prvních tříd na Základní škole na Kamenné stezce. Do první třídy s výukovým programem Začít spolu nastoupí 15 dětí, další první třída se 14 dětmi bude také využívat prvky tohoto programu. Základní škola Jana Palacha, Základní škola T. G. Masaryka a Základní škola Žižkov otevřou po třech prvních třídách a podělí se o 186 žáků.

OPPŠK Milada Nechojdomová, redakce

Zavřít menu