Kutnohorský režisér Jakub Obraz spolu se zástupci Kutnohorsko.cz,o.p.s., převzal ve čtvtrtek 9. října na 21. ročníku festivalu turistických filmů Tour Region Film cenu odborné poroty za animovaný film Cuthna Antiqua. V sále slavného karlovarského hotelu Pupp se tak dostalo ocenění filmu propagujícímu Kutnou Horu.

Posláním festivalu je uvést a ocenit filmy a multimedia, které svou obsahovou náplní a uměleckou úrovní přispívají k rozvoji cestovního ruchu v České republice. TOUR REGION FILM je nejucelenější přehlídkou toho, co u nás za poslední dva roky vznikne a vzniklo. Festival je součástí mezinárodního festivalu TOURFILM 2014. Letos se ho zúčastnilo 64 filmů, 35 spotů a 30 multimédií.

Cuthna Antiqua
Studio KLUCIvespolek uvedlo premiéru nového animovaného filmu Cuthna Antiqua, který vypráví o stříbrné horečce na Horách Kutných,.6. března v kutnohorském kině Modrý kříž. Film vznikl ve spolupráci s Kutnohorsko.cz, o.p.s. V posledních letech pracuje studio KLUCIvespolek na krátkých animovaných filmech o památkách Světového dědictví UNESCO. Animovaný film Cuthna Antiqua je z této série zatím poslední.

(jok)

.

 

.

Zavřít menu