Babičko, dědečku, zazpíváme Vám pro radost

Propojit dětský svět se světem babiček a dědečků. Odstranit předsudky spojené se stářím a naučit děti pozitivně vnímat všechny etapy lidského života. Setřít hranice mezi světem nejmladších a nejstarších a umožnit dětem i seniorům prožít společně příjemné chvilky. O to jde v projektu „Babičko, dědečku, zazpíváme Vám pro radost“ tří lesních školek v Kutné Hoře, v Kolíně a v Poděbradech, které má pod svými křídly obecně prospěšná společnost Prostor +.

„V rámci Mezinárodního dne seniorů jsme s dětmi z naší Školky v zahradě navštívili Domov Barbora pro seniory, kde jsme si společně s jeho obyvateli užili příjemný čas a předali také dárečky, které jsme s dětmi vyráběli. Hrálo se, zpívalo a veselilo. Radost byla oboustranná a návštěva to zaručeně nebyla poslední,“ říká vedoucí kutnohorské lesní školky Adéla Richterová.

Děti se na oslavu připravovaly o prázdninách a celé září. A protože to jsou děti z lesních školek, vyrobily pro babičky a dědečky dárky z přírodnin, které nasbíraly v lese. „Projekt Babičko, dědečku zazpíváme Vám pro radost, který byl podpořen v rámci programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ od NF Tesco, splnil svůj cíl. Vytvořil prostor pro mezigenerační setkání, které povede k další dlouhodobé spolupráci mezi domovy seniorů a lesními školkami, k setkávání našich nejmladších a nejstarších,“ upřesňuje Eva Píšová, ředitelka vzdělávací sekce Prostor +.

„Velmi děkujeme za podporu a těšíme se na další podobné projekty a hlavně na další pravidelná setkání dětí ze Školky v zahradě a babiček a dědečků z kutnohorského Domova Barbora,“ uzavírá s nadšením Adéla Richterová.

Více informací na: www.skolkavzahrade.cz.

K. Drtilová, PR manažerka Prostor +

Zavřít menu