Na kutnohorské poměry neobvyklá akce se uskutečnila 7. listopadu v areálu bývalého pivovaru v Sedlci. V kulisách rekonstruovaného objektu zahrály kapely Post-hudba, Kalle a Killienkrankie. Hudba společně s alternativním prostorem vytvořily unikátní atmosféru, umocněnou ještě vystavenými díly malešovské rodačky Marie Novotné z plzeňské Fakulty umění a designu a Štěpána Brože z pražské UMPRUM.

.
Večer otevřela Post-hudba, duo, které na sebe poutá pozornost především díky svým syrovým melancholický textům a zemité elektronice. Jejich těžkost a bezvýchodnost pak něžnou intimitou kytarových a vokálních smyček zčeřili táborští Kalle. Skončilo se hezky zvesela elektronickou dvojicí ze Zlína s názvem Killiekrankie.
Celou akci zorganizovali studenti a rodáci z Kutné Hory za pomoci PB production Pavla Bečána, o občerstvení se starala Kavárna Na Kozím plácku, k ochutnání bylo i pivo Sedlec, které se po rekonstrukci bude v pivovaru vařit. Akce tak ukázala, že Kutná Hora má rozhodně co nabídnout a že historické centrum zapsané na seznamu UNESCO není to jediné, za čím se sem dá vyrazit.
Majitel pivovaru Jan Chejn by rád v pořádání obdobných akcí pokračoval. Jeho cílem je vedle obnovy produkce piva také vytvoření nového kulturního prostoru, na další akce podobného typu se tedy určitě můžeme těšit i do budoucna.

Tereza Pavelková

.

Zavřít menu