Osadní výbor Sedlec připravil v sobotu 2. 11. Slavnost Hallowenu na revitalizovaném dětském hřišti v Sedlci. Slavnostnímu setkání předcházela páteční odpolední brigáda osadního výboru na úklidu  dětského hřiště. Nahrabané hromady listí posloužily v sobotu odpoledne k veselému dovádění malých účastníků slavnosti. …………………………………………..

Slavnost začala rozvernými písničkami divadélka Kůzle. Děti v čarodějných maskách zpívaly a tančily s upřímným nadšením. Každá správná slavnost se bez občerstvení neobejde a tak úžasné čarodějky nabízely u stánku dospělákům svařáček, dětem čajík, malované perníčky, řezy, závin, Martinské rohlíčky. Mlsálkové mají dvě ručičky a tak do každé něco a už spěchali do fronty na malování obličeje. Jak jinak než strašidýlka a tak se jich hemžilo po hřišti ke stovce. Další stanoviště lákala děti k soutěži dovednosti. Projít strašidelným hradem s okem na lžičce a sklouznout dolů po skluzavce, šikulkové spěchali dál k lavičce, kde míčkem shazovali  pyramidu z krabiček s dýňovými motivy. To uměl každý a tak hrdě odcházeli k dalšímu stanovišti s překvapením v pytlíku. V prvním lovili v podzimním lupení  se zavázanýma očima plyšové myšky, v druhém pískovém ulity šneků a šišky a třetí tajemný pytlík  s vařenými kolínky v sobě tajil oblázky. Zkuste si to doma a uvidíte, že to chce odvahu, když saháte a nevíte kam. Poslední stanoviště nevynechal nikdo, neboť po absolvování hodu míčku do velké malované dýně obdržely děti svíticí náramek, který byl zároveň vstupenkou na stezku odvahy a vstup na rozhlednu zdarma. Pomalu se začínalo šeřit a to byla ta pravá chvíle, aby se návštěvníci vydali nasvícenou stezkou sadem, přes les k Havířské boudě. Děti byly k neudržení, spěchaly, ty odvážnější se vzdalovaly od rodičů. Na cestu si svítily lampionky, čelovkami a dalšími blikátky. Z dálky všichni ve tmě vypadali jak roj světlušek. Na stezce odvahy na ně čekala další překvapení : čarodějka, která dohlížela a kontrolovala chování a způsobilost účastníků k pokračování v cestě. Pak už to chtělo velkou odvahu. Tma se rychle vkrádala do kraje, na  dalšm  stanovišti už byly čarodějky lidožroutky, král z chudého království, který toužil po bohatství, loupeživí rytíři, kteří jen tak někoho nepustili. Konečně do tmy probleskovala rozhledna a Havířská bouda. Děti nadšeně spěchaly k nádvoří a hracím prvkům u rozhledny a to byla ta prvá chvíle pro upíra a smrtku, aby se ukázalo kolik komu ještě té odvahy zbylo. Výskot , smích, ale i pár slziček si zasloužilo sladkou odměnu v podobě medaile z perníku. Všichni aktéři této vydařené procházky ztemnělým lesem se sešli k přátelskému posezení v restauraci  Havířská bouda. No, vlastně jsme se tam ani všichni nevešli. Štěstí, že podzimní počasí nám přálo a tak se posedávalo a postávalo i venku. Rozdováděné děti měly na krku už jen stužky po medailích a rozzářená očka. To byla odměna všem, kteří tuto akci připravovali.

Nezbývá než poděkovat všem, kteří pomáhali, organizovali, dohlíželi. Akce byla pořádána osadním výborem Sedlec, který by touto cestou chtěl poděkovat zejména sdružení KHnet.info, které vypomohlo finančním darem, samoobsluze U Volfů v Sedlci za sladkosti, kterými mohly být děti odměňovány, šikovným kuchařinkám, které připravily občerstvení a sladkosti pro děti, Divadélku Kůzle, které dětem zajistilo veselý program, restauraci Havířská Bouda a v neposlední řadě Městské policii, která pomohla zajistit bezpečný provoz na komunikacích, kde se průvod pohyboval. Co dodat? Ještě jednou všem  díky a dát závazný slib, že se zase někdy sejdeme, abychom utužili a rozšířili sousedské vztahy v naší čtvrti Sedlec.

Milada Vondrysová, Osadní výbor Sedlec

Více fotografií z letošní Slavnosti Halloweenu v Sedlci najdete ZDE.

.

Zavřít menu