Ve středu osmého května oslaví GASK třetí výročí otevření. Při této příležitosti nabízí jedinečnou možnost navštívit komentovanou prohlídku výstavy Artists for Tichy – Tichy for Artists, s kurátorem výstavy Dr. Zdenkem Felixem. V refektáři proběhne promítání filmu „Tarzan v důchodě“. ………………………………………………..

Přijďte ve středu 8. května 2013 oslavit již 3. výročí otevření galerie GASK. Pro všechny milovníky současného umění je připravena komentovaná prohlídka výstavy IMAGES FOR IMAGES, Artists for Tichy – Tichy for Artists. Komentovanou prohlídku této jedinečné výstavy povede její autor, známý kurátor Dr. Zdenek Felix. Návštěvníci tak vyslechnou zasvěcený komentář k nejvýznamnějším dílům ze sbírky nadace TICHY OCEAN. Komentované prohlídky proběhnou v 11,00 a 15,00 hodin. Vzhledem k omezené kapacitě komentovaných prohlídek, je nutná předchozí rezervace na tel. čísle  725 607 390.
Výstava IMAGES FOR IMAGES, Artists for Tichy – Tichy for Artists představuje více než 600 děl od více než stovky evropských i amerických umělců, pracujících s klasickými i netradičními médii, pocházejících ze sbírky nadace TICHY OCEAN. Sbírka vznikala výměnou děl českých i zahraničních umělců za práce kyjovského fotografa Miroslava Tichého, který odmítal své práce prodávat, výměně se však nebránil. Miroslav Tichý se stal velice oblíbenou a obdivovanou postavou mezi ostatními umělci.
Svéráznému kyjovskému fotografovi Miroslavu Tichému je věnováno celodenní promítání v barokním refektáři, kde můžete zhlédnout film o tomto výjimečném umělci – „Tarzan v důchodě“.

Zdenek Felix

Zdenek Felix (na snímku vlevo)
Narozen v Českém Brodě v roce 1938, český teoretik umění, jehož vliv se výrazně uplatnil v západoevropských zemích, především ve Švýcarsku a Německu. Po studiu filosofie, dějin a estetiky na Univerzitě Karlově v Praze pracoval v letech 1965–68 jako redaktor časopisu Výtvarná práce. V roce 1969 emigroval do Švýcarska, kde se stal asistentem Haralda Szeemanna v Kunsthalle v Bernu, 1971–76 pracoval jako asistent Franze Meyera v Kunstmuseum v Basileji. V letech 1976–86 působil jako hlavní kurátor výstav v Museum Folkwang v Essenu, 1986–91 byl ředitelem Kunstvereinu v Mnichově a následně vedl dvanáct let hamburské Deichtorhallen, které se za jeho působení staly jednou z deseti nejuznávanějších výstavních institucí v Evropě. Od roku 2007 působí jako kurátor a umělecký ředitel nadace Arthena Foundation v Düsseldorfu. Zdenek Felix zorganizoval více než 200 výstav současného umění v Evropě.

Pro milovníky hudby je od 14,00 hodin připravena hudební ochutnávka duchovního koncertu, který proběhne rovněž ve středu 8. května 2013 od 16,00 hodin v chrámu sv. Jakuba v Kutné Hoře. Jedná se o benefiční koncert Symfonického orchestru Rudolf Steiner Schule Basilei (Švýcarsko). Dirigenti: Klaus Jacobeit a Martin Frey. Koncert se koná ve prospěch opravy střechy chrámu. Od 14,00 hodin zahraje část tohoto orchestru nejen pro návštěvníky galerie před vstupem z Barborské ulice. V případě nepřízně počasí proběhne hudební produkce v přízemí Jezuitské koleje.

(tz)

.

Zavřít menu