Víkendu jsme se tentokrát přiblížili díky svátku vprostřed týdne opět rychleji. Zpestřit si ho můžete třeba hned v pátek koncertem skupiny November 2nd v Music Clubu Česká 1. V sobotu potom můžete například fairtradeově posnídat v parku pod Vlašským dvorem nebo se zajít podívat na zimní stadion, jak hrají in – line hokej mistryně světa. ……………………………………..

11. 5. | 10:00 – 12:00 hod. FÉROVÁ SNÍDANĚ, park pod Vlašským dvorem. Férová snídaně je happening na podporu fair trade a odpovědné spotřeby. Koná se při příležitosti Světového dne pro fair trade, což je svátek, který slaví druhou květnovou sobotu tisíce lidí na celém světě. Přidejte se k nim a posnídejte taky! Více informací ZDE.

11. 5. | 12:00 – 15:00 hod. TURNAJ V IN-LINE HOKEJI na kutnohorském zimním stadionu pořádá SK Sršni. Smíšeného turnaje (hrají mužstva mužů i žen společně) se v rámci přípravy zúčastní i ženský reprezentační tým ČR. Přijďte si zafandit! Vstupné dobrovolné.

.
KINO MODRÝ KŘÍŽ

10. 5. |19:00 hod. VELKÁ SVATBA
USA, komedie, vstupné 100 Kč, mládeži přístupný, s titulky. Máj je lásky čas, ale skončí tato Velká svatba velkým happy endem nebo velkým fiaskem? Jak těžké je po letech odloučení předstírat, že žijete v harmonickém manželství? Jak se vyrovnat se skutečností, že jste svým rodičům podobnější, než byste si možná přáli? Hrají: Amanda Seyfried, Robert De Niro, Katherine Heigl, Robin Williams, Topher Grace. Režie: Justin Zackham.

11. 5. |19:00 hod. PÁD BÍLÉHO DOMU
USA, akční, 119 min., vstupné 100 Kč, do 15 let nevhodný, s titulky.
Zcela nečekaný a velmi dobře připravený útok na Bílý dům za bílého dne završí uvěznění prezidenta Benjamina Ashera a jeho nejbližších spolupracovníků v nepřístupném bunkru v podzemí budovy. Při útoku je zcela zdecimována prezidentova ochranka, s výjimkou jediného člověka – jeho bývalého osobního strážce Mikea Banninga. Hrají: Gerard Butler, Morgan Freeman, Finley Jacobsen, Radha Mitchell, Aaron Eckhart. Režie: Antoine Fuqua.

12. 5. | 19:00 hod. JACK A OBŘI, 3D
USA, dobrodružný, 114 min., vstupné 100 Kč, mládeži přístupný, český dabing.
Když mladý farmářský dělník náhodou otevře bránu dělící náš svět od hrůzostrašných obrů, vzplane nanovo starodávná válka. Obři po dlouhých staletích vtrhnou na Zemi a snaží získat zpět území, o která v minulosti přišli. Mladý Jack se jim v tom snaží zabránit a je tak přinucen vybojovat nejtěžší bitvu svého života. V boji za království, jeho obyvatele a lásku statečné princezny čelí nezadržitelnému přívalu válečníků, o kterých si až dosud myslel, že existují pouze v legendách … a sám tak má příležitost stát se legendou. Hrají: Ewan McGregor, Nicholas Hoult, Stanley Tucci, Bill Nighy, John Kassir. Režie: Bryan Singer.

.
KONCERTY, KLUBOVÁ SCÉNA

12. 5. | 15:00 hod. KONCERT K SVÁTKU MAMINEK / VISIONE QUARTET KOLÍN, Kostel Panny Marie v Gruntě. Program: hudba W. A. Mozarta a A. Dvořáka. Dobrovolné vstupné bude použito na pomoc místnímu kostelu. Pořádá: Farnost Kutná Hora.

Česká 1 Music club, www.ceska1.cz

10. 5. | 20:00 hod. NOVEMBER 2ND. Vstupné: 150,- Kč.

11. 5. | 20:00 hod. SCHELLINGER REVIVAL + ONE SEASON, Vstupné: 100,- Kč.

Blues Café Kutná Hora, Jakubská 562, tel.: 602 438 634, www.blues-cafe.net

10. 5. | 20:00 hod. PROKRISTOVYRÁNY. Koncert kutnohorské skupiny hrající blues s charismatickým hráčem na foukací harmoniku a mnoha hudebníky z kutnohorských kapel.

Restaurace Palma, Krátká 13, www.palma-kh.cz

10. 5. a 11. 5. | 21: 30 hod. Fernet párty aneb „I muži mají své dny“ DJ Tony a DJ Martinez

.
VÝSTAVY

28. 4.– 30. 6. BENÁTKY- VĚČNÝ SEN, GASK. Sdružení Art for public a galerie GASK přesunou na dva měsíce italské Benátky do Kutné Hory. Výstava tematické série čtyřiceti fotografí z Benátek přenese do historického centra města jedinečnou atmosféru karnevalového reje. Autorkou vystavených fotografií je italská umělkyně, rodačka z Modeny, Maria Pia Severi.

9. 4. – 31. 10. SVÍDNICKÁ KERAMIKA – VÝSTAVA KRAJKOVÉ A REŽNÉ KERAMIKY, Kaple Božího těla. Krajková keramika vychází z tradice ,,Habánského šálu“, jedná se o keramiku točenou na hrnčířském kruhu a zdobenou ručním prořezáváním. Režná keramika tvoří svojí syrovostí protipól keramiky krajkové. Je točena rovněž na kruhu a dále zdobena rytím a plastickým dekorováním. Výstavu keramických děl z dílny Aleny Effenbergerové lze zhlédnout v působivém gotickém prostoru kaple Božího těla každý den od 9:00 do 17:00 hod.

19. 4. – 19. 5. JAKUB HUBÁLEK / OBRAZY, Galerie Felixe Jeneweina – Vlašský dvůr

24. 4. – 24. 5. VÝSTAVA – M. M. ŠECHTLOVÁ / MEZZOTINTA, Zimní zahrada hotelu U Kata. Výtvarnice Marie Michaela Šechtlová se narodila v Praze. V letech 1967 až 1971 studovala na Střední odborné škole výtvarné v Praze. Ve studiích pokračovala v letech 1971 – 1977 v atelieru grafiky a ilustrace na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze, pod vedením prof. Zdeňka Sklenáře, Jiřího Anderleho a prof. Jiřího Mikuly. Zabývá se volnou grafikou, exlibris a knižními ilustracemi. Získala cenu na přehlídce exlibris v Chrudimi v roce 1983, na 11. bienale drobné grafiky v St.Niklaas v Belgii a čestné uznání v Concorso exlibris Lago Maggiore.

1. 4. – 2. 6. KUTNÁ HORA V OBRAZECH, ČMS – Hrádek. Výstava tvořena ze sbírek ČMS přiblíží vhled města před obnovou jeho nejkrásnějších stavebních památek např. chrám sv. Barbory, Vlašský dvůr, Kamenný dům atd.

1. 4. – 30. 11. PIVOVARY NA KUTNOHORSKU, ČMS – Kamenný dům. Výstava je věnována především zdejšímu intenzivnímu rozvoji pivovarnictví od 19. do poloviny 20. století. Výstavu bude provázet řada interaktivních programů pro školy i dospělé. Pro ZŠ program: „Putování za zlatým mokem“. Pro širší veřejnost proběhnou ukázky vaření piva podle technologií a receptur 16. století s ochutnávkou.

1. 4. – 1. 6. MÓDA 19. STOLETÍ, ČMS – Tylův dům. Ze sbírek ČMS budou představeny dámské šaty, pánské obleky a drobné módní doplňky z 19. století. Výstavu provází interaktivní program pro MŠ, ZŠ a SŠ – „Šaty dělají člověka“.
www.cms-kh.cz

8. 5. 2010 – 8. 5. 2013  SBÍRKA 1 2 3, GASK. Kurátorka výstavy Marie Bergmanová.

25. 11. 2012 – 31. 12. 2013 JIŘÍ KORNATOVSKÝ – MEDITACE, GASK. Velkoformátová kresba nazvaná Meditace. Kornatovský si vytváří vlastní svět zduchovnělých forem, nikoliv z tohoto světa, ale ze světa imanentních prostorů a posvátného ticha.

25. 11. 2012 – 30. 9. 2013 VIDEOBOX 2012 – VIDEOGAMES, MIROSLAV HAŠEK, GASK. Prostor pro prezentaci současné videoartové tvorby. Představení nejzajímavějších experimentálních filmů a videí diplomantů vysokých uměleckých škol ČR. Kurátorka Veronika Marešová.

24. 2. – 30. 6. MICHAL ŠKAPA- PIXA, GASK. Whitebox- představí grafický design expresivního writera a českého současného umělce Michala Škapy. Jeho „site specific“ realizace PIXA zpracovává vliv vizuality ulic velkoměstských periferií na písmo a grafiku. Pracuje s fenoménem specifické odnože graffiti PIXACAO z Brazílie, které je zajímavou kombinací latinky, tvarosloví log heavymetalových kapel a starogermánských run. Tento streetartový letrismus transformuje do vlastního svébytného fondu a aplikuje v rukopise svých vizuálů webových návrhů, pozvánek, plakátů i outdoorových grafických projektů.

24. 2. – 30. 6. AMAR MULABEGOVIČ – INTERVENCE, GASK. Audiovizuální instalace bosenského umělce žijícího v Čechách. Výstava bude mít dvojfázovou modifikaci. První část výstavy bude prezentována v prostorách lázní. Od dubna proběhne navazující světelná a zvuková intervence v barokní lékárně.

24. 2. – 30. 6. KAREL ŠTĚDRÝ – NEOMONDRIAN, GASK. Karel Štědrý v cyklu Neomondrian (od roku 2011) pokračuje v tradiční disciplíně malby prostřednictvím odkazů k modernistickým vzorům, jejichž principy transformuje do nových forem a významů. Vychází přitom i ze zkušenosti streetartu, z prostředí graffiti, ovlivněného pop artem a komiksem.

7. 4. – 31. 7. ARTISTS FOR TICHÝ – TICHÝ FOR ARTISTS, GASK. Český fotograf z Kyjova Miroslav Tichý (1926 – 2011) se stal světoznámým nejen svými postoji – odmítal prodávat své práce a starat se o uměleckou kariéru – ale i velice oblíbenou a obdivovanou postavou mezi ostatními umělci. Ti ho navštěvovali a vyměňovali si s ním díla. V této výměně pokračoval sběratel a podporovatel Miroslava Tichého, Roman Buxbaum. Ojedinělou sbírku poprvé představíme celou v Galerii Středočeského kraje – GASK. Kurátorem výstavy je Zdeněk Felix. Výstavu doprovází rozsáhlá publikace, která může sloužit i jako přehled současného mezinárodního umění.
www.gask.cz

 

 

.

 

Zavřít menu