Ten nadcházející víkend je, po tom minulém, spíše odpočinkový. Babí léto je ještě v plném proudu, vyražte tedy třeba na procházku po Královské. V pátek se můžete těšit na koncert kapely Znouzecnost v Music clubu Česká 1, pro milovníky opery je na sobotu připraven přímý přenos Čajkovského Evžena Oněgina z Metropolitní opery v kině Modrý kříž. Příjemný víkend!

.

Kino Modrý kříž

4. 10. | 19:00 hod. GRAVITACE, 3D, USA, sci-fi, 91 min., vstupné 130 Kč, mládeži přístupný, s titulky. Sandra Bullock ve filmu hraje doktorku Ryan Stone, skvělou lékařku – inženýrku na její první vesmírné misi. George Clooney ztvárnil vesmírného veterána Matta Kowalskyho, který velí svému poslednímu letu před odchodem do důchodu. Jenže během zdánlivě rutinní výpravy do kosmu dojde ke katastrofě. Loď je zničená a Stone a Kowalsky zůstanou ve vesmíru sami, odkázáni jeden na druhého a směřujíc dál do temného vesmíru. Hrají: Sandra Bullock, George Clooney. Režie: Alfonso Cuarón

5. 10. | 18:45 hod. PETR ILJIČ ČAJKOVSKIJ – EVŽEN ONĚGIN. Přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku. Ruské nastudování s českými titulky, vstupné 300 Kč, přibližná délka přenosu: 4 hodiny 5 min. Anna Netrebko a Mariusz Kwiecien jako zamilovaná Taťána a povýšený chladný Oněgin v Čajkovského opeře. Za dirigentským pultem stane ruský mistr taktovky Valerij Gergijev. Nová inscenace opery v produkci Deborah Warner a v režii Fiony Shaw představí dva neslučitelné ruské světy – venkovsky provinční a kosmopolitně dekadentní, jejíž dramatické vyústění zanechává tři zmařené životy. Účinkují: Mariusz Kwiecien (Evžen Oněgin), Anna Netrebko (Taťána), Oksana Volkova (Olga), Piotr Beczala (Lenský), Alexei Tanovitsky (Gremin). Dirigent: Valerij Gergiev. Režie: Fiona Shaw

6. 10. | 19:00 hod. RIVALOVÉ, USA, životopis, 123 min., vstupné 120 Kč, do 12 let nevhodný, s titulky. Závratná rychlost, adrenalin proudící v žilách, krásné dívky a nezkrotná touha po vítězství. Závody Formule 1 jsou místem, kde jediná chyba může znamenat smrt. Na těchto okruzích spolu soupeří dva odvěcí rivalové. James Hunt je neřízená střela, neodolatelný playboy a brilantní řidič. Niki Lauda je dokonalý profesionál, vždy precizní a disciplinovaný. Film vypráví skutečný příběh dvou pilotů, kteří jsou soky nejen na okruzích, ale také ve skutečném životě. Hrají: Daniel Brühl, Chris Hemsworth, Alexandra Maria Lara, Olivia Wilde, Natalie Dormer. Režie: Ron Howard

 

Koncerty, klubová scéna

4. 10. | 21:00 hod. ZNOUZECTNOST & DÉMA SÓLO & CAINE SÓLO. Music club Česká 1. Exkluzivní koncert plzeňské legendy ZNC v trojnásobné síle, kde se představí dva její členové se svými sólovými recitály. Vstupné: 100,- Kč.

Restaurace Palma, Krátká 13, hudební večery pro všechny věkové kategorie ve stylu hitů 80., 90. a současných let. Vstup zdarma.

4. 10. | 21:30 hod.      DJ Jožka Nowok
5. 10. | 21:30 hod.      DJ Mirek Kulhánek

4. 10. | 21:00 hod. REST & DJ FATTE / DEKRET & DJ KYSLAH TESLAH. Planet music club. PVP Label ve spolupráci s TyNikdy a Planet Music vás zvou na v pořadí čtvrtou lekci Hudební Výchovy. Naživo s novou společnou deskou „Střepy“, která vychází 1.10. pod labelem TyNikdy vystoupí Rest & DJ Fatte. Tahle osvědčená dvojice přiveze do města nový materiáli i osvědčené klasiky, spoustu rapu který je rozhodně potřeba slyšet. S novým projektem uslyšíte také dvojici Dekret & Kyslah Teslah, kteří ten večer budou křtít společné EP Uličník, které vyšlo v půlce srpna. pod PVP Label. K poslechu i tanci budou celý večer až do rána hrát DJ Fatte, DJ Kyslah Teslah a DJ Machall. Vstupné: 150,- Kč

5. 10. | 21:00 hod. KISS RADIOACTIVE PÁRTY | DJ ŠTĚPO & DJ MARCO. Planet music club. Nejpopulárnější rádiová noc v našem klubu se vrací! Rádio Kiss Delta a DJ Štěpo zase v pekelný formě! Těš se na jedny z nejenergičtějších DJ setů, který jsi kdy živě slyšel. V setech zazní vůbec to nejlepší, co znělo během letošní letní sezóny nejen na Ibize, ale i ve všech předních světových klubech a akcích po celém světě! K tomu dáme vybraný druh alkoholu do akce.Dva z příchozích si odnesou skvělý tablet Evang!!! Vstupné: 50,- Kč

 

Výstavy

5. – 7. 10. VÝSTAVA OVOCE A ZELENINY, Dům zahrádkářů, Slavíkova 575, Kutná Hora. Výstava bude přístupná 5. 10. od 10.00 do 17.00 hod., 6. 10. od 9.00 do 17.00 hod. a 7. 10. od 9.00 do 14.00 hod. Vstupné: dobrovolné, školy zdarma.

12. 9. – 9. 10. VLASTIMIL BAREŠ: OLEJE A AKRYLY, ArcusGallery, Octárna, Štefánikova 52, Kutná Hora.www.art-tour.cz

5. 7. – 31. 10. MARIE BROŽOVÁ, kostel sv. Jana Nepomuckého, obrazy s motivy Kutné Hory kreslené pastelkami.

5. 9. – 30. 10. XIII. SYMPOZIUM SOUČASNÉHO VÝTVARNÉHO UMĚNÍ JENEWEIN – KUTNÁ HORA, Galerie Felixe Jeneweina, Vlašský dvůr. www.gfj.kh.cz

24. 9. – 13. 10. SPOLKOVÝ DŮM PŘED | PO, Spolkový dům, Lierova 146, výstava přibližující rekonstrukci Spolkového domu.

České muzeum stříbra

10. 8. – 6. 10. Společná výstava absolventů SOŠV Hollarovo náměstí Praha z let 1967 – 1971. ČMS – Hrádek.

1. 4. – 30. 11. PIVOVARY NA KUTNOHORSKU, ČMS – Kamenný dům. Výstava je věnována především zdejšímu intenzivnímu rozvoji pivovarnictví od 19. do poloviny 20. století. Výstavu bude provázet řada interaktivních programů pro školy i dospělé. Pro ZŠ program: „Putování za zlatým mokem“. Pro širší veřejnost proběhnou ukázky vaření piva podle technologií a receptur 16. století s ochutnávkou.

3. 10. – 31. 10. O. S. DENEMARK A FOTOGRAFIE MILOŠE TRUHLÁŘE, ČMS – Tylův dům. Putování za faunou a flórou na Kutnohorsku, záchranné akce o.s. Denemark a další činnost.

GASK – Galerie Středočeského kraje

8. 5. 2010 – 8. 5. 2014 | SBÍRKA 1 2 3. Představení nejvýznamnějších i méně významných sbírkových kusů GASK, řazených podle akviziční chronologie. Kurátorka výstavy Marie Bergmanová.

7. 9. – 12. 10. | TPCArt – VÝSTAVA MLADÝCH REGIONÁLNÍCH AUTORŮ – KOLÍN – KUTNÁ HORA. Výstava soch a umění ve veřejném prostoru (Kolín – Kutná Hora). Tento projekt ve spolupráci s TPCA si klade za cíl podpořit a nabídnout prostor pro kreativní tvorbu mladých talentovaných sochařů a umělců se vztahem k regionu a také prezentovat současné umění mladému publiku jako možnost aktivní realizace. Výstava je sestavena od vybraných výtvarníků z regionu tak, aby došlo k propojení více stylů a představení různých osobností předávajících si navzájem zkušenosti a poznatky, s kladným dopadem na jejich budoucí práce.

15. 9. – 1. 12. | COME IN – VÝSTAVA ČESKO-NĚMECKÉHO DESIGNU NA POMEZÍ VOLNÉHO UMĚNÍ. „Come In“ je putovní mezinárodní výstava pořádaná Institutem pro zahraniční kulturní vztahy IFA pod kurátorským vedením Dr.Goldmanové a prof. Volkera Albuse. Na ploše zhruba 1000 m2 jsou instalovány objekty, sochy, videa na pomezí interiérového designu a současného vizuálního umění od 25 německých umělců. Tento projekt je rozšířen o českou část „Přes práh“, která předkládá domácí tvorbu od autorů pracujících s podobnými design – artovými principy.

15. 9. 2013 – březen 2014 | PAVEL FRIČ A MICHAELA LABUDOVÁ – MONSTERS. Monsters v současné době tvoří Pavel Frič, Michaela Labudová a Lukáš Müller. Členové Monsters studijně a pedagogicky působí (nebo dříve působili) na Fakultě umění a designu UJEP v Ústí nad Labem. Projekty studia jsou součástí přehlídek a soutěží grafického designu v Evropě a Asii a získaly ocenění Design centra ČR.

16. 9. – 30. 10. | ARCHEOLOGICKÉ NÁLEZY V PROSTORU JEZUITSKÉ KOLEJE A ZAHRAD. Prezentace výsledků archeologického výzkumu v areálu bývalé Jezuitské koleje.

 

.

Zavřít menu