O víkendu do Kutné Hory zamíří automobily vyrobené do roku 1936. Posedmé si budou moci Kutnohořané i návštěvníci města zblízka prohlédnout takové automobilové krasavce jako například Praga Piccolo (1930), Chevrolet AC (1928), Ford T (1914), Cadillac 55 (1955) nebo Panhard & Levassor (1911), chybět nebude ani bohatý kulturní program.

.
O víkendu 22. a 23. srpna 2015 ožije Kutná Hora již tradičně Srpnovým hodováním a VII. ročníkem Veteran Rallye Kutná Hora. Na start závodu už se chystají majitelé nádherných automobilů vyrobených do roku 1936. Své síly tak změří např. Praga Piccolo (1930), Chevrolet AC (1928), Ford T (1914), Cadillac 55 (1955) nebo Panhard & Levassor (1911). Zhruba čtyřicet vozů absolvuje dvoukolový závod do vrchu Kaňk v sobotu 22. a v neděli 23. srpna od 10.00 resp. 10.45 hodin. Start je již tradičně v Lorecké ulici v Kutné Hoře, cíl na kaňkovském kruhovém objezdu. Auta jsou výkonově naprosto rozdílná, proto se jedná o tzv. jízdu pravidelnosti, v níž se snaží závodníci zajet všechna kola ve stejném čase. Každý den se pojedou dvě jízdy a porovnány budou všechny čtyři časy. Vítězí ten, jehož časy se nejvíce blíží prvnímu zajetému.

Palackého náměstí ožije skvělým jídlem, hudbou i soutěžemi
Akce je již tradičně spojena s bohatým doprovodným programem a nejinak tomu bude i letos.
„Sobotní program na náměstí odstartuje rock-folková skupina Něco z Týnce nad Labem, následují další kapely jako Kabát Revival neboTeplá buchta (s programem Čaruj – Landa Revival). Večer se moc těším na vystoupení Doctora P. P. a Hamletů (Aleš Háma, Jakub Wehrenberg, Dalibor Gondík a Hardy Marzuki). Neděli pak zpestří Telegraf, Elán Revival nebo Jaroslav Uhlíř,“ prozradila ředitelka závodu Mariana Pohlová.
Návštěvníci se rozhodně nebudou nudit ani minutu – po oba dva dny je pro ně připraveno množství soutěží, např. oblíbené pojídání knedlíků, a dalších aktivit pro děti i dospělé. Partnerem Srpnového hodování a Veteran Rallye Kutná Hora je národní značka kvality KLASA, a tak se mohou návštěvníci těšit na ochutnávku vynikajících a vysoce kvalitních potravin. Kompletní program letošního ročníku najdete ZDE

Exhibiční jízda potěší také okolní obce
Spanilá jízda veteránů je každoročním magnetem pro obyvatele obcí v okolí Kutné Hory. A kudy povede letošní trasa? V sobotu 22. srpna se ve 14.30 vydají automobily z Palackého náměstí v Kutné Hoře do sklárny v Tasicích. Jejich cesta povede přes Bykáň, Březovou, Korotice, Vilémovice, Červené Janovice, Zhoř, Bludov, Víckovice a Třebětín. Na cestě zpět do Kutné Hory mohou veterány obdivovat také obyvatelé obcí Hostkovice, Dobrovítov, Zbýšov, Šebestěnice, Březí, Štrampouch, Žáky, Močovice, Kluky, Třebešice a Neškaredice. Celkem vozy ujedou více jak šedesát kilometrů.

(tz)

Připomeňte si atmosféru Veteran Rallye Kutná Hora v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu