Kutnohorská skupina KH Band hrající od roku 1996 interpretuje domácí i světové hity jak v originálních, tak i nových úpravách bez použití elektronických hudebních podkladů. Při příležitosti oslav jejího dvacetiletého jubilea jsem si povídal s kapelníkem a baskytaristou Petrem Klérem.

.

Petře, pojďme se na úvod vrátit do roku 1996, jak vlastně KH Band začínal?
V té době jsem už hezkých pár let objížděl republiku s big beatem a trošku mě to táhlo i do té oblasti plesů a podobně. Nebylo ani moc kapel, které ty plesy tady v okolí hráli. Tak jsem se poptal u kamarádů jestli by do toho se mnou šli a začali jsme zkoušet. Po dvou letech vystupování v okresu Kutná Hora jsme začali jezdit i do okresů okolních a začalo to fungovat.

Jaké je dnešní složení bandu, na koho se mohou posluchači na vašich vystoupeních těšit?
Kapelu jsem omladil. Na piano a klávesy hraje Lukáš Lázňovský, zpívá Iva Balcarová z Kolína. Marcel Melša – bicí, Jarda-Drtina- kytara a já na baskytaru. Na saxofon jako host Jan Rýznar. Repertoár jsme také hodně změnili a „ušili“ ho na tělo zpěvačce. Kromě šlágrů domácí populární scény jsme hodně sáhli i do zahraničí. Dovoluji si říct, že nám sedí takový ten melodický pop-rock. Tina Turner, Corrs, Pretenders, Brian Adams, Natalia Imbruglia a mnoho dalších.

Dvacet let v životě kapely je dlouhá doba a rozhodně důvod k oslavě, jak bude slavit KH Band?
Rok oslav zahájíme pracovně. Máme dost plesů a různých akcí kde se moc slavit nedá. Ale na jaře bych chtěl zorganizovat zahradní grilování a těch 20 let pěkně zrekapitulovat u dobrého jídla a pití. Myslím, že témat a vzpomínek najdeme spousty!

Kde vás mohou vaši příznivci vidět a slyšet v nejbližší době?
V lednu jsme hráli  ples pro kutnohorské myslivce v Lorci. Pak už se přesouváme do Kolína, Chrudimi, Pardubic, Heřmanova Městce a podobně. Je třeba sledovat naše stránky nebo facebbok. Cestovní plán stále aktuálně doplňujeme.

Petře děkuji za rozhovor a přeji KH Bandu hodně sil a úspěchů do dalších, minimálně ještě jednou dvaceti, let. Pro čtenáře připomenu, že více informací najde na webufacebookové stránce kapely.

(jok)
.

kh band 2016

 

.

Zavřít menu