Přijměte pozvání na ojedinělé večery, které pro vás připravil Nadační fond Mikuláše Dačického z Heslova. Vrátíte se do magické atmosféry stříbrného města v dobách dávno minulých, kdy legendární postava kutnohorského kronikáře, básníka, milovníka krásných žen a dobrého vína Mikuláše Dačického z Heslova byla pravidelným hostem v místních krčmách a  jeho město bylo nejen místem nádherných chrámů a paláců, ale také bujarého veselí i mravů poněkud uvolněných.

V pátek 14. července v 18,00 hodin  si nejdříve můžete  v rodném domě pana Dačického na Komenského náměstí vyslechnout úryvky z literárního díla pana Mikuláše a poté se vydat na  večerní putování romantickými uličkami a zákoutími Kutné Hory, doplněné oživenými magickými postavami, zaznamenanými v kutnohorských legendách a pověstech. Noční procházku zakončíte ve 20,30 hod. koncertem kytaristy Lukáše Sommera v prostorách kostela Sv. Jana Nepomuckého

V sobotu 15. července v 18,00 hod. po úvodním setkání s panem Mikulášem v jeho rodném domě na Komenského náměstí vydáte na procházku Kutnou Horou s návštěvou a prohlídkou tajemné pozdně gotické kašny postavené v roce 1495. Pan Mikuláš Vás poté odvede do atria Spolkového domu, kde pro Vás od 20,30 hod. bude připraven koncert kytaristy Stanislava Barky.

Vstupné na každý z těchto ojedinělých nočních zážitků je 200,-Kč (snížené vstupné pro seniory a děti 150,-Kč).

Vstupenky je možné zakoupit na www.kutnohorskeleto.cz nebo v Informačním centru města Kutná Hora nebo při zahájení akce.

Každý návštěvník obdrží po uhrazení vstupenky originální grafický list, vždy v jiné barvě a s jiným motivem, což pro každého bude znamenat unikátní  soubor  uměleckých grafik.

Výtěžek Léta s panem Mikulášem bude použit na provedení busty Mikuláše Dačického z Heslova od sochaře Jakuba Ďoubala. Busta bude slavnostně odhalena a umístěna v Dačického rodném domě. O přesném termínu Vás budeme včas informovat.

S přáním krásného léta ve společnosti Mikuláše Dačického z Heslova Vás co nejsrdečněji zve Nadační fond Mikuláše Dačického z Heslova.

(tz)

Zavřít menu