Festival Den poezie se každoročně odehrává v desítkách měst celé České republiky a již několik let je počtem akcí nejrozsáhlejším festivalem poezie v naší zemi. Přitom kdysi na počátku šlo o pouhý jeden den, den narození Karla Hynka Máchy, které si každoročně připomínáme 16. listopadu. Jaký bude ten letošní v Kutné Hoře? …………………………………..

V pátek 15. listopadu v 18. hodin se v hudebním oddělení MK uskuteční již druhý Veřejný večer poezie na téma „Básně, které miluji“, spojený s autorským čtením ze sbírek Sebráno cestou a Ohlédnutí kutnohorské rodačky Heleny Pospíchalové. Ještě v pátek si také můžete vybrat svého oblíbeného autora na burze knih s poezií v Městské knihovně.

Festival Den poezie
Festival letos slaví malé jubileum, aktuální ročník je již patnáctý. V jeho rámci si desítky regionálních aktérů z řad škol, knihoven, literárních spolků, klubů, divadel, muzeí i jednotlivců pro Vás připravují literární večery, výstavy, divadelní představení a jiné zajímavé akce. Například loni se ke Dni poezie připojilo neuvěřitelných šestapadesát měst. Festival Den poezie je ukázkou vzájemné propojenosti lidí, kteří mají rádi kulturu a poezii především. Festival je ukázkou, že když se chce, lze s nepatrnými prostředky oživit velkou část českých měst.

(tz)

.

Zavřít menu