Osmnáctý duben vyhlásilo UNESCO Mezinárodním dnem památek a sídel již před jednatřiceti lety. Již několik let doporučuje náměty na které by měla být při této příležitosti upřena pozornost. Členové a národní komitéty připravují různé aktivity jež mají zvýšit povědomí veřejnosti, vlastníků památek a správy měst o kulturním dědictví. ………………………………………..

V Kutné Hoře se k Mezinárodnímu dni památek rozhodli připojit v Českém muzeu stříbra. V lapidáriu Kamenného domu jsou připraveny dvě komentované prohlídky s Josefem Kremlou, v 10.00 a ve 14.00 hodin. K vidění je zde expozice „Umění kameníků středověké Kutné Hory“ a výstava „Pivovary na Kutnohorsku“, v tento den za snížené vstupné 20,- Kč.

V Tylově památníku si můžete prohlédnout za symbolické vstupné 1,- Kč expozice Život a dílo J. K. Tyla a Kutnohorské podzemí a jeho průzkum, stejně jako výstavu Móda 19. století.

Vstupu zdarma můžete v tento den využít u objektů spravovaných Městským úřadem Kutná Hora, konkrétně kaple Božího těla a kostela sv. Jana Nepomuckého.

(red)

.

Zavřít menu