Již od roku 1992 jsou symbolem ukončení letní sezóny Svatováclavské slavnosti, tradiční kutnohorská kulturní akce, která nabízí každoročně poslední sobotu v měsíci září Kutnohořanům a návštěvníkům města bohatý program pro děti i dospělé. Svatováclavské slavnosti navazují na staročeskou tradici, ale jsou akcí ryze současnou.

.
V kulisách kutnohorského Palackého náměstí se tak 26. září od 13:00 hod. budou mísit současné hudební styly se staročeským trhem, programem pro děti nebo širokou nabídkou českých vín. Letošním hlavním hostem slavností je Tereza Černochová, která svým koncertem akci zakončí. Ti šťastní, kterým se podařilo sehnat vstupenky do chrámu sv. Barbory na letošní provedení skladeb z alba Dark Side of the Moon britské skupiny Pink Floyd v rámci MHF Kutná Hora 2015 a měli možnost Terezu Černochovou slyšet sólo i v duetech s Danem Bártou jistě potvrdí, že se jedná o jednu z nejtalentovanějších českých zpěvaček současnosti.
.
Tereza Černochová 2015
.
Vedle hlavního programu na centrálním náměstí proběhnou také doplňkové akce – např. koncert kapely So Fine v zahradách galerie GASK nebo výstava známého ilustrátora a malíře Jiřího Slívy ve Spolkovém domě. Cíl celé akce je jednoduchý a v zásadě prostý – pobavit přítomné, navodit dobrou náladu a pohodu babího léta. Snad se to podaří i letos!

(tz)

Připomeňte si atmosféru loňských Svatováclavských slavností v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky


.

Zavřít menu