Město Kutná Hora vás zve na Svatováclavské slavnosti, které jsou již od roku 1992 symbolem ukončení letní sezóny. Již tradiční kutnohorská kulturní akce nabízí každoročně poslední sobotu v měsíci září Kutnohořanům a návštěvníkům města bohatý program pro děti i dospělé. ……………………………………

Svatováclavské slavnosti, ač název zní historicky, historickou akcí nejsou. A tak se v exteriérech centrálního kutnohorského náměstí míchají současné hudební styly se staročeským trhem, programem pro děti, širokou nabídkou českých vín i vín z vinohradů některých partnerských měst Kutné Hory, a to vše s jediným cílem – pobavit přítomné, navodit dobrou náladu a pohodu babího léta. Historická výjimečnost tohoto data se tak kloubí se současností. Každým rokem se Svatováclavské slavnosti stávají tečkou za kulturními akcemi s letním sluncem ve znaku a startují podzimní společenskou sezónu, jejíž těžiště se přesouvá do tanečních, výstavních a divadelních sálů. Svatováclavské slavnosti se tak stávají příjemným zakončením léta. Letošní slavnosti začnou Svatováclavskou mší v krásném prostoru kaple Vlašského dvora, doprovodný program nabídne kromě degustace vín a řemeslného trhu i slavnostní otevření nových zahrad v areálu GASK. Zveme vás na Palackého náměstí na pestrou programovou nabídku, ve které se od 13:00 hod. představí např. Kůzle HuSou se svým programem pro děti, žáci ze ZŠ Žižkov s ukázkou školní akademie nebo pásmo pro děti v Parku U Tří pávů. Na hlavním pódiu vystoupí např. pěvecký soubor Cantare ze Slavičína, kutnohorská bluesová kapela One Roast and the Others, bluesová lahůdka v podobě slovenského bluesového dua Radvanyi & Beňa, kteří koncertují s úspěchem po celé Evropě nebo známá rocková kapela Medvěd 009. Doufejme, že počasí ukáže svou vlídnou tvář a všichni si společně užijeme krásný podzimní den.

28. 9. SVATOVÁCLAVSKÉ SLAVNOSTI. 21. ročník tradičních slavností s hudbou, zpěvem a ochutnávkou vín. Řemeslný trh a pestrý doprovodný program na Palackého náměstí od 13:00 hod., dětský program v Parku U Tří pávů od 15:00 hod, degustace vín ve Vinných sklepech Kutná Hora od 14:00 hod., koncert pěveckých sborů USPS Tyl Kutná Hora a Cantare Slavičín v 18:00 hod. v kostele sv. Jana Nepomuckého. Program na Palackého náměstí moderují Veronika Lebedová a Michal Trnka. 

(red)

.

Zavřít menu