Tak jako další města si i Kutná Hora připomíná 25. výročí demokratických změn ústících v sametovou revoluci. Sérii kulturně – společenských akcí zahájily čtvrteční vernisáže a recitál Jana Kryla, dnes se publiku představí v refektáři GASK Kutnohorský komorní orchestr a Učitelský smíšený pěvecký sbor Tyl Kutná Hora.

.
Seriál akcí konaných u příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii a 25. výročí sametové revoluce odstartoval ve čtvrtek 13. listopadu v 16. hodin vernisáží výstavy dobových fotografií Jaromíra Procházky v Sankturinovském domě na Palackého náměstí. Zahájení výstavy se odehrálo za přítomnosti pamětníků historických událostí z roku 1989 a hudebního doprovodu Pepy Nose. Fotografie budou v Sankturinovském domě vystaveny do 4. prosince letošního roku.
Další vernisáž začala o hodinu a půl později, tentokrát ve Spolkovém domě v Lierově ulici. Výstava s názvem Doteky života je věnována osobnosti básníka a hudebníka Karla Kryla a potrvá do 28. listopadu. Návštěvníci vernisáže měli po jejím skončení možnost vyslechnout recitál bratra Karla Kryla Jana, s názvem Není bratr jako bratr, v kostele sv. Jana Nepomuckého.

Oslavy pokračují
Čtvrtečním programem ovšem připomínka sametové revoluce v Kutné Hoře rozhodně nekončí. Oslavy budou pokračovat také v pátek 14. listopadu. V refektáři Jezuitské koleje (GASK) se na společném slavnostním koncertu v devatenáct hodin potkají Kutnohorský komorní orchestr a Učitelský smíšený pěvecký sbor Tyl Kutná Hora.
Závěr programu oslav se odehraje v kutnohorském kině Modrý kříž. Zde bude v úterý 18. listopadu úderem 17. hodiny zahájena slavnostní projekce pátého dílu filmové kroniky Bohuslava Kučery. Tento díl je věnován dění v Kutné Hoře v letech 1989 až 1994.

(jok)

.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu