Další výstavou, kterou v rozlehlém obloukovém výkladním okně bývalé továrny na ocet v kutnohorské Štefánikově ulici připravila minigalerie ArcusGallery, budou Akvarely a oleje Stoyana Genčeva. Vystřídají současnou expozici keramických objektů, svítidel a svícnů Evy Malinové. Ta bude ukončena ve středu 26. března 2014. ………………………………..

O den později, ve čtvrtek 27. března, bude v 17. hodin na chodníku před minigalerií   „z ulice“ ArcusGallery zahájena výstava Stoyan Genčev: Akvarely a oleje. Jak se již stalo dobrou tradicí, vernisáží provede kutnohorský výtvarník Vladimír Císař. O tvorbě a uměleckém vývoji bulharského malíře Stoyana Genčeva, který dlouhodobě žije v Praze, pohovoří kunsthistorik Ondřej Hájek. O hudební zážitek se postará akordeonista Michal Karban.
.
Gencev 2014
.
Bulharský malíř Stoyan Genčev, který žije a tvoří dlouhodobě v Česku, studoval v letech 1968 až 1974 malbu v ateliérech profesorů Slánského a Ondráčka na Akademii výtvarných umění v Praze. Soustavně se věnuje akvarelu a olejomalbě, jeho tvorbu charakterizuje brilantní práce, skvělá kresebná i malířská technika a především cit pro barevné kompozice.
Právě na barvě a jejích kombinacích, které jsou nosnou linkou Genčevových akvarelů, je postavena koncepce kutnohorské výstavy v ArcusGallery. Fantazijní, uvolněné, jakoby se v prostoru a čase vznášející abstraktní krajiny umělec doplní několika olejomalbami a také ukázkami kresby tužkou a perokresbou.

Miroslav Moravec, ArcusGallery

.

Zavřít menu