Na letní slunovrat připravilo vloni občanské sdružení Denemark ve spolupráci se šermíři, ohňovými kejklíři i se šamanem Samem bubnování u menhirů. Akce měla poměrně velký úspěch a mnozí z návštěvníků se dožadovali zopakování. ……………………………………………………………………………………………………………….

Proto jsme se se všemi „účinkujícími“ dohodli na dalším termínu, který jsme směřovali na poslední prázdninovou sobotu 31. srpna. Oproti prvnímu bubnování tentokrát chceme vychytat chyby v ozvučení tanečníků, občerstvení a rádi bychom vám ještě navíc představili Michaelu Dobiášovou z taneční skupiny Avanti, která nám ukáže své sólové taneční vystoupení s hůlkou. Tento tanec, jak jsme se dozvěděli, se jmenuje twirling. Celá akce začne zase zhruba v 17. hodin a bude volnou formou pokračovat zhruba do 23. hodiny. K prodeji bude zase pivo a limonáda, klobásy a pečené prase.  Kdo chce, může si donést buřtíky svoje. Přineste si s sebou prosím deky, polštáře, židličky atd.
Pozn.: K menhirům GPS: 49°57’37.639″N, 15°16’9.994″E se dostanete zhruba v polovině silnice mezi Kutnou Horou a Kaňkem. U odbočky je instalovaná už naučná tabule (směrovky nám bohužel někdo stále ničí). Mapku najdete ZDE. Program ZDE.

Denemark, o.s.

.

Zavřít menu